Jump to content

Uppgraderat till IP.Board 3.2


Jocke
 Share

Recommended Posts

Som ni märker så har forumet nyligen uppgraderats till den senaste versionen. Det har skett en del större förändringar som ni redan har sett. Här nedan går jag igenom dom större. Till vissa finns det även med en kort film som visar förändringen.

- Skinnet eller temat som det kallas hädanefter har gjorts om en hel del. Man har försökt göra det enklare, tagit bort och placerat inställningar på mer logiska ställen etc. Det används även en del nya webbtekniker i större utsräckning

- Avatar och foto har slagits ihop till en, så att varje medlem nu enbart har ett foto. Vid uppgraderingen så kan det hända ditt foto inte blev riktigt konverterat beroende på vad det var för bild från början. Om du upplever att ditt foto inte ser bra ut så rekommenderar jag att du laddar upp det på nytt.

Se film: http://www.screencast.com/t/AqG8QATF5

- Redigeraren som används när man skriver inlägg har ändrats till en ren WYSIWYG-redigerare. Vilket innebär att istället för att man använder BB-kod när man vill formatera sitt inlägg så ser man direkt hur inlägget ser ut, ungefär som när man skriver ett dokument i tex MS Word.

Se film: http://www.screencas...m/t/hmUhh4xAuv1

- Förhandsgranskning av ämnen har förändrats. Jämte varje ämnestitel i ämneslistan finns en ikon man kan klicka på för att direkt få upp en förhandsgranskning av ämnet.

Se film: http://www.screencas.../t/mZRkNgbTbVhM

- Visa nytt innehåll har förbättrats avsevärt. Fungerar nu betydligt bättre och man kan enkelt sortera det som är nytt hur man själv vill ha det.

En knapp till visa nytt innehåll finns på varje sida upp till höger under sökrutan.

- För att förenkla hanteringen av uppladdade filer så har man lagt in ett "Mediabibliotek" så att man lätt kan hitta sina filer och lägga in dom i inlägg. Mediabiblioteket når man när man skriver inlägg genom att klicka på Min media-knappen

Detta är enbart några av dom större förändringar som har skett. Ni kommer hitta fler små och större förändringar ju mer ni använder forumet.

Om ni undrar över något eller hittar något som inte fungerar så får ni gärna ta det med mig direkt eller ta upp det i :)

Andra saker som ändrats i samband med uppgraderingen:

- Varje medlem kan nu bifoga filer när man skriver ett inlägg. Till varje inlägg eller nyskapat ämne kan man bifoga max 8Mb och man kan som mest ha totalt 100Mb med bifogade filer. Bifogade filer hanterar man i kontrollpanelen. Notera dock att du måste ha skrivit mer än 5 inlägg för att få tillgång till detta.

Se film: http://www.screencast.com/t/tFp0NKKt6V

- Dom grader man blir tilldelad vid olika antal inlägg har ändrats.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...