Jump to content

Star Trek i DN:s rubriker 24 januari 2012


Nyhet
 Share

Recommended Posts

Star Trek har under den senaste tiden figurerat två gånger i DN-artiklar.

1. Under rubriken "69 miljoner kronor till den som bygger Star Trek-dator" berättar tidningen om att organisationen X-Prize Foundation utlyst ett pris på tio miljoner dollar, eller cirka 69 miljoner kronor, till den som lyckas bygga en tricorder för medicinskt bruk. Den ska kunna läsa av viktiga hälsotal och diagnosticera 15 sjukdomar. Tävlingen kallas för Tricorder X Prize. Detta låter som en mycket spännande tävling och kanske någon lyckas med att bygga en tricorder på samma sätt som våra mobiltelefoner är inspirerade av Originalseriens communicators. (Tack till Soval, som postade nyheten för en tid sedan i forumet och Börje, som skickade in den via vår tipsfunktion i vänsterspalten.)

2. Artikeln "Visst gör det ont när ett robothjärta brister" handlar om vår strävan att bygga intelligenta artificiella maskiner, men också om att de berättelser vi har om dem oftast slutar i katastrof. Ett undantag skribenten Hanna Fahl nämner är dock Data från TNG. I stället känner vi sympati när han försöker bli mer mänsklig. (Tack till Durator)

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Artikeln ovan handlar om SVT serien Äkta Människor, om en grupp Hubotar i en parallel verklighet till våran, och Data är en av de androider/mänskliga robotar som nämns i artikeln.

För övrigt kan nämnas att Äkta Människor artar sig till en riktigt bra serie (och det säger jag inte bara för att jag är bekant med en av skådespelarna^^) som har vissa likheter med star trek när den är som bäst, även om den inte utspelar sig i framtiden. J.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...