Jump to content

Säsong 7 av Doctor Who börjar inspelning på måndag


Nyhet
 Share

Recommended Posts

Den nuvarande upplagan av Doctor Who har visat sig vara mycket stark och nu på måndag börjar inspelningen av den sjunde säsongen. Redan nu övar skådespelarna på sina roller i BBC:s nybyggda studio i Cardiff, Wales (för övrigt så är Cardiff huvudplatsen för större delen av TV-serien Torchwood, en "spin-off" till Doctor Who, såväl som några riktigt bra Doctor Who-avsnitt...).

Doctor Who kommer att visas på BBC med start i höst med sammanlagt 14 avsnitt. Säsongen kommer att avsluta tiden med Doktorn och hans resepartners Rory & Amy, och det kommer tydligen att bli ett rörande farväl innan Doktorn möter en ny resekamrat.

Doctor Who är troligtvis den längsta science fiction-serien på TV, då den gick 26 säsonger åren 1963-1989 (första till sjunde doktorn) och filmatiserades 1996 (åttonde doktorn) innan den nuvarande serien påbörjades år 2005 (nionde till elfte doktorn). Utöver detta har hundratals böcker och radioutsändningar getts ut, vid sidan om serietidningar. Just nu finns en amerikansk/brittisk serietidning om Doctor Who och det planeras en s.k. "crossover" mellan Star Trek och Doctor Who i serieformat till mitten av 2012.

Källa

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...