Gå till innehåll
Nyhet

Företag planerar att bygga en solsatellit som strålar energin till jorden

Rekommenderade inlägg

BildFöretaget Artemis Innovation Management Solutions har fått pengar av NASA för att gå vidare med ett projekt som företaget föreslog förra sommaren: bygga en satellit som kan samla in energi från solen, stråla ned energin till jorden och därefter omvandla energin till elektricitet. Tidigare NASA-ingenjören John Mankins (nu forskningschef på Artemis) har utvecklat en lösning som verkar komma förbi tidigare problem med konceptet.

Mankins har inspirerats av en vanlig blomma som samlar in energi via sina kronblad. Idén är att en stor grupp små speglar arrangerade som i ett kronblad ska styra solljuset till solceller under "kronbladet". Energin som alstras av solcellerna omvandlas till mikrovågor som överförs till en mottagande station på jorden, som i sin tur omvandlar mikrovågorna till elektricitet (kanske i storleksordningen tiotals gigawatt).

[Klicka på bilden för förstoring]

Källa

[ Till originalnyheten ]

Redigerad av Nyhet

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Stirra er inte blind på skissen, jag tror snarare det handlar om någon variant på alla de paraboler som förekommer idag, alltså att man samlar ihop solljus i en brännpunkt där det omvandlas till mikrovågor som sedan strålas ner till Jorden. Gerard K Oneil skrev en bok i ämnet redan på 70 talet. J.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu

×