Gå till innehåll
Nyhet

Färder i warphastighet kommer _inte_ att se ut som i Star Trek

Rekommenderade inlägg

Det säger fysiker från University of Leicester i England. Vi är från bl.a. Star Trek och Star Wars vana vid att stjärnorna bildar långa divergerande stråk utanför rymdskeppens "framrutor". Men beräkningar visar nu i stället att rymdfararna vid warphastighet kommer att se en mycket kraftig centraliserad glöd (som skulle kräva att rymdskeppen utrustades med solglasögon för att inte riskera rymdfararnas syn).

 

Rymdfararna skulle överhuvudtaget inte kunna se stjärnorna eftersom den höga hastigheten skapar en kraftig dopplereffekt, som leder till att ljuset från stjärnorna försvinner ut från det synliga ljusspektrumet och blir till röntgenstrålning (det vore nödvändigt att skydda rymdskeppet mot strålningen).

 

Annat ljus i universum, som den kosmiska mikrovågsstrålningen (bakgrundsstrålningen som är en rest från den Stora smällen) skulle förskjutas in i det synliga spektrumet.

 

Halvt på skämt säger fysikerna att det är deras förhoppning att framtida Star Trek-filmer kommer att ta hänsyn till vad de kommit fram till.

 

[Klicka på bilderna för förstoring]

 

subspace_streaks_2_thumb_130115.jpg subspace_cone_thumb_130115.jpg

 

Källa Källa 2

 

[ Till originalnyheten ]

Redigerad av Nyhet

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Vad jag förstått syns konen bara i färdriktningen (framför skeppet. Det finns ingen strålning [som jag känner till] som kan förskjutas in i det synliga ljusspektrumet från det motsatta hållet, dvs. bakom skeppet), i övriga riktningar skulle det vara helt svart.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu

×