Gå till innehåll

Star Trek: Renegades har filmat färdigt; många andra fanproduktioner är ivriga att komma igång


Nyhet

Rekommenderade inlägg

I onsdags filmade gänget bakom Star Trek: Renegades pilotavsnittets första scener, som lustigt nog också var de sista de hade kvar att filma. Därmed inleds också postproduktionsfasen, då filmen bland annat ska klippas och förses med specialeffekter och bildbearbetning. De uppskattar att avsnittet kommer att släppas till våren nästa år.

 

kan du höra Tim Russ själv berätta om procesen:

 

 

Det är inte alla fanproduktioner som når lika långt som Star Trek: Renegades. Filmen Yorktown: A Time to Heal filmade flerparten av sina scener för 25 år sedan, men filmen blev aldrig riktigt klar. De tär trist av flera anledningar, bland annat eftersom det innebär att vi gått miste om flera scener med George Takei. I fjol inledde man dock ett arbete för att färdigställa filmen, och bland annat har man remastrat de gamla inspelningarna, uppdaterat många av specialeffekterna och filmat ett antal nya scener. Nu vill Yorktown-gänget filma de allra sista scenerna, och således dragit igång en Indiegogo-kampanj för att hjälpa dem göra just detta. Under sin första vecka har de dragit in 1140 amerikanska dollar, så det ser i nuläget sannolikt ut att de kommer att nå slutmålet, $2000.

 

Bild via http://www.trekspace.org/photo/yorktown-a-time-to-heal

George Takei spelar Hikaru Sulu i fanfilmen Yorktown: A Time to Heal. (bild via TREKSPACE)

 

Samtidigt har gänget bakom Star Trek Continues utlyst att de kommer att börja filma nästa vecka, trots att deras Kickstarter-kampanj fortfarande pågår. I nuläget har de dragit in drygt 41% av målsumman på 13 dagar, vilket innebär att om man extrapolerar linjärt så kommer de inte att nå sitt mål. Dock har deras insamling tidigare växt i spurter, och många Kickstarter-kampanjer är som mest framgångsrika under sina sista dagar, så än finns det hopp för dem.

 

Manusförfattaren och regissören lyckades med sitt mål att samla in 80 000 dollar för att göra en dokumentär om Susan Oliver, som spelade Vina i Star Treks första pilotavsnitt, The Cage. Sedan dess har han spelat in fler än 40 olika intervjuer, anlitat en kompositör och en juristfirma, samt klippt ihop sitt material till en 93 minuter lång film. Dock anser han sig inte vara riktigt klar än, och vill nu samla in ytterligare 10 000 dollar för att färgkorrigera filmen och försäkra produktionen. Den som är intresserad av att bidra kan styra sitt kos mot den här Indiegogo-kampanjen.

 

Vi avrundar med lite Trek-blandad julkänsla: Sedan år 2007 har teatersällskapet Commedia Beauregard årligen presenterat A Klingon Christmas Carol; en klingonsk tolkning av Charles Dickens' berömda julsaga, utspelad helt och hållet på klingonska. I år vill man ge nytt liv åt föreställningen, bland annat genom att bygga en ny kuliss och göra nya kostymer. För att göra detta har även de startat en Indiegogo-kampanj, som de har valt att marknadsföra på http://www.youtube.com/watch?v=b0YC3RpvE3M.

 

Källa Källa 2

 

[ Till originalnyheten ]

Redigerad av Nyhet
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Var med i konversationen

Du kan skriva ett inlägg nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att skriva inlägg med ditt konto.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Inklistrad som formaterad text.   Klistra in som klartext istället

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...