Jump to content

Star Trek i rubrikerna den 26 december 2013


Nyhet
 Share

Recommended Posts

  • Star Trek kallas ofta för banbrytande, men verkligheten är inte sällan att serierna och filmerna speglar den rådande tidsandan. I år var huvudtemat bland Hollywood-filmer kritik mot regeringen, menar Slates politiske reporter David Weigel. Hunger Games: Catching Fire, Pacific Rim, World War Z och just Star Trek Into Darkness är några filmer han tar upp för att bevisa sin tes.
  • Radioprataren Scott Arthur hittade under året i sitt arkiv en bortglömd radiointervju från 1973 med Gene Roddenberry. Intervjun finns nu på http://www.youtube.com/watch?v=k77gMo8ifh4, och i den berättar Roddenberry bland annat vilka hans favoriter är bland sf-författarna ("Asimov, Clarke och Heinlein"), vilken hans favoritfilm är ("Jag gillar film, men har ingen favorit") och om sin gudssyn ("Vad nu än Gud är så är vi en del av det"). Noterbart är att Roddenberry -- till skillnad från vad en del av hans kritiker och vänner efter hans död 1991 hävdade -- inte tar åt sig äran för allting i originalserien. I stället beskriver han processen för att skapa en tv-serie som ett lagarbete.
  • Amerikanen Howard Leventhal kan dömas till 22 års fängelse efter att ha blåst investerare på miljontals dollar. Brottet: att låtsas ha uppfunnit en medicinsk tricorder som döpts till McCoy Home Health Tablet. Sedan har han inför blåögda investerare hävdat att de kanadensiska hälsomyndigheterna hade lagt en order värd fyra miljoner dollar genom att visa upp förfalskade hemsidor, e-brev och namnteckningar. Leventhal erkände häromdagen sitt brott i en domstol i New York, men lämnade frågan huruvida han är en trekker obesvarad, skriver Nationalpost.  
  • Mannen som förmodligen har spelat en klingon mest sett till antal timmar har avlidit. I mitten av december hittades Tom Deishley död i sitt hem i Las Vegas. Polisen misstänker att han avled i samband med ett inbrott. Deishley är mest känd för att ha spelat general Motog vid den numera nedlagda Star Trek: The Experience på hotell Hilton i Las Vegas. Han spelade Motog mellan 1998-2008, skriver Trekmovie.com.

 

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...