Jump to content

Nichelle Nichols undersöks efter slaganfall


Nyhet
 Share

Recommended Posts

nichelle_nichols_stroke_150604.jpg

Igår kväll drabbades Nichelle Nichols av ett slaganfall i sitt hem, enligt ett meddelande på skådespelerskans Facebook-sida. Meddelandet beskriver slaganfallet som milt, men uppger även att Nichols nu undergår tester för att undersöka skadans utsträckning i mer detalj.

 

Den 82-åriga skådespelerskan har förundrat många med sin till synes outtömliga energi. Så sent som i förrgår gav hon ett tal på WITI Summit, där hon tog emot ett pris för sitt livslånga arbete för att inspirera och inkludera kvinnor och minoritetsgrupper som vill jobba inom teknik och naturvetenskap. Vi hoppas att den energin kommer att hjälpa henne igenom återhämtningen, så att hon kan fortsätta att inspirera och njuta av sitt enastående livsverk i många år framöver.

 

nichelle_nichols_witi_150604.jpg

Nichelle Nichols sprudlade av glädje i tisdags när hon installerades i WITI Hall of Fame. Hennes tacktal finns att se på YouTube.

 

Slaganfall (även kallat stroke) är ett samlingsnamn för hjärtinfarkter och hjärnblödningar som hindrar blodflöde till hjärnan, vilket kan resultera i celldöd. I Sverige drabbas 30 000 personer årligen, och även om en knapp majoritet av dessa överlever så drabbas många av komplikationer vad gäller rörelseförmåga och hjärnfunktion. Slaganfall är en av världens ledande dödsorsaker, men på senare år har forskning bidragit till stora framsteg i att förebygga, identifiera och behandla åkomman.

 

Hjärt-Lungfondens hemsida kan du läsa mer om slaganfall, bland annat om hur du bör agera om någon i din omgivning skulle drabbas.

 

Uppdatering: Enligt ett nytt meddelande på Nichelle Nichols' Facebook-sida mår skådespelerskan förhållandevis bra; hon äter, konverserar och är på gott humör. Preliminära resultat tyder på att hon kommer att ha kvar rörelseförmågan i hela kroppen, även om den eventuellt blir något försämrad på ena sidan (en vanlig konsekvens av slaganfall).


Nu hoppas vi på en fortsatt snabb återhämtning för en av Star Treks mest högaktade skådespelare.

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Edited by Nyhet
Link to comment
Share on other sites

Nej, vad tråkigt. Hoppas verkligen inte att detta saktar ner denna underbara kvinna :(

 

Hon verkar i alla fall må mycket bättre nu; hon är kvar på sjukhuset, men är ej helt sängbunden och har fått lovande testresultat. Ska se om jag kan få upp en artikel idag.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...