Jump to content

Starfleet Command släpps på GOG.com


Nyhet
 Share

Recommended Posts

starfleet_command_150610.jpg

För en dryg månad sedan gjorde den populära spelsidan GOG.com tre klassiska Star Trek-spel tillgängliga i digital form. GOG står för "Good Old Games", och nu har de tre tidigare spelen fått sällskap av ytterligare en gammal goding: Realtidsstrategispelet Starfleet Command.

 

I Starfleet Command tar du som spelare på dig rollen som kapten för ett stjärnskepp tillhörande Federationen, det Klingonska Imperiet eller någon av de fyra andra interstellära stormakterna som finns representerade. För att lyckas med dina uppdrag måste du bemästra allt från att omdirigera sköldstyrka till att exekvera farliga högenergimanövrar, skjuta ner fienders torpeder och till och med använda skeppets dragstråle för att vända fiendens vapen emot dem själva.

 

Om det låter intressant så är det bara att pallra sig iväg till GOG.com, där spelet finns att köpa för €5.49 (ca. 54 SEK).

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Edited by Nyhet
Link to comment
Share on other sites

Vår kära Fleetadmiral gav det här spelet 10 av 10 combadges, med motivationen:

 


Det här spelet älskar jag! Kanske den bästa rymdskeppssimulator jag sett. I Star Trek: Starfleet Command är rymdskeppen komplexa vidunder där taktik och systemresurshantering spelar en central roll. Du ägnar mindre tid åt att sikta och skjuta - som i många andra enklare spel av samma sort - och koncentrerar dig på att fördela resurserna vettigt och allokera energi där den troligtvis kommer att göra mest nytta. Hur du använder skeppets vapen och resurser hänger till stor del på vilken typ av fiende du möter, eller på uppdragets art. Du får räkna med att sätta av mycket tid för att lära dig det: Star Trek: Starfleet Command är en riktigt avancerad simulator! Till din hjälp har du en utförlig manual och sex övningscenarior som leds av kommendör Hikaru Sulu (röst av George Takei).

 

Du kan välja mellan sex kampanjer där vart och ett representer en betydande makt (var och en med skepp som har sina egna system och vapen). Varje kampanj innehåller en mängd scenarier (dvs uppdrag) och inleds med en genomgång. Det kan handla om att strida eller överta andra skepp eller rymdbaser, försvara artifakter, undsätta skepp och liknande.

 

Varje kampanj i Star Trek: Starfleet Command inleds med välgjorda videor. Spelet är stabilt och har få buggar. Grafiken, ljudeffekterna och musiken(!) håller hög klass. Som i många andra spel som är såpass omfattande blir Star Trek: Starfleet Command med tiden ganska repetitivt. Men spelet är ett måste för varje Star Trek fan, och min enda fullpoängare bland alla de mängder av Star Trek-spel jag hittills betat av!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...