Jump to content

Nya Star Trek-serien ska lyfta CBS' lidande online-kanal


Nyhet
 Share

Recommended Posts

cbs_all_access_2_151104.jpg

CBS har sett bättre dagar. Det senaste halvåret har företagets aktier sjunkit i värde med 23%, som en del av en industritäckande nedgång på grund av konkurrens av strömningstjänster såsom Netflix och Hulu. Men företagets VD ser en ljus framtid för bolaget, både på TV och på nätet, och en av anledningarna är Star Trek.

 

"[Den nya TV-serien] är en produktion i världsklass och kommer att göra Star Trek-fans väldigt stolta," sade Moonves igår till en grupp journalister. "Vi tror att miljontals av dem kommer att börja prenumerera på All Access."

 

Play-kanalen har haft svårt att mäta sig med konkurrenterna, som erbjuder ett bredare utbud fritt från reklam, och beslutet att göra den nya Star Trek-serien exklusiv för CBS All Access har fått en hel del kritik; Forbes går så långt som att likna det vid ett gisslandrama. Star Trek har varit ett av tjänstens trumfkort, och franchisen är även otroligt populär på Hulu och Netflix, många av vars amerikanska användare nu är rädda att CBS kommer att göra även de klassiska serierna exklusiva för den egna strömningstjänsten.

 

Moonves uppger att CBS planerar att förblir en nära samarbetspartner med både Netflix och Hulu, men att "Star Trek är en dyrbar familjeklenod, och en viktig del av vår verksamhet framöver. [...] Vi vill erbjuda nya program via All Access och stärka den platformen. Netflix är både en vän och en konkurrent, som konkurrerar med Showtime [ett dotterbolag till CBS]. All Access kommer att erbjuda originellt innehåll och med tanke på Star Treks lojala fanbas så tror vi att det här kommer att stärka tjänsten. [...] Det finns sisådär en miljard kanaler där ute, och tack vare Star Trek kommer nya människor att få upp ögonen för All Access."

 

CBS All Access är dock endast tillgängligt i USA, och i övriga världen kommer programmet att distribueras av CBS Studios International. Enligt Moonves är den internationella marknaden en viktig del av Star Treks framgång.

 

"Star Trek är en gigantisk internationell franchise. Vår kille som jobbar med internationell distribution kan knappt bärga sig; han är otålig att ge sig ut på marknaden och sälja serien. Redan nu ser vi att den internationella marknaden kan täcka hälften av kostnaderna för serien. Risken är liten att döma av franchisens historik."

 

Det är ännu oklart hur serien kommer att sändas i Sverige, där CBS Studios International har ett flerårigt avtal med FOX, som även sänder repriser av Star Trek: Enterprise. Samtidigt finns flera program - från klassiska Star Trek och Twin Peaks till nyare Person of Interest och Elementary - att se via bland annat Netflix, TV4 och Kanal5, och jag hör själv till de som fick sin introduktion till Star Trek via TNG-repriser på TV6.

 

I en Facebook-kommentar skriver en representant för FOX Sverige att de inte har någonting att berätta för närvarande, men att de kommer att hålla ögonen öppna.

 

Källa Källa 2

 

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...