Gå till innehåll

SVT sänder den nya Star Trek-serien


Nyhet

Rekommenderade inlägg

Ni läser just nu en artikel som var 2016 års aprilskämt på Star Trek Databas. 

 

Nästa Star Trek-serie sänds på SVT. Men bara de första fem avsnitten visas på SVT 1. Resterande avsnitt kommer att visas i bolagets nya betalsatsning SVT Play Pay. Det avslöjar Jan Helin, som tillträder som programdirektör på SVT den 18 april, i ett internt pm som sänts till Star Trek Databas.

 

Rykten har länge florerat att SVT behöver nya inkomstkällor bland annat på grund av domen som betydde att Radiotjänst inte fick ta ut avgifter för tv-tittande på datorer. Dessutom är årets Eurovision-tävling en annan orsak till bolagets prekära ekonomiska läge.

 

I pm:t skriver Jan Helin bland annat:

 

"Vi har med intresse följt hur bolag som CBS tar fram nya serier som Star Trek för att utveckla bolagets närvaro på nätet. Vi gjorde Aftonbladet lönsamt på nätet, och nu är det dags att göra samma sak med SVT. Vi kommer därför att börja att ta ut en avgift för delar av nuvarande SVT Play. Vi kan kalla det för SVT Play Pay. Här kommer vi sända flera stora egna satsningar, till exempel ska vi under hösten spela in en Rederiet-film. Vi vet att många undrar vad som hände efter Reidar gick bort. Det projektet går under namnet Rederiet: Den nästa generationen. Och i januari sänder vi den nya Star Trek-serien. Först fem veckor på SVT 1, och därefter kommer serien att visas på betaltjänsten. Vi gör detta för vi vet att science fiction-publiken är det marknadssegment som snabbast tar till sig nya tekniska förändringar."

 

Vad SVT Play Pay kommer att kosta är ännu okänt. Även svenskt premiärdatum för den än så länge namnlösa nya Star Trek-serien har inte avslöjats. 

 

(Tipstack till Henrik Bennetter.)

 

[ Till originalnyheten ]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Var med i konversationen

Du kan skriva ett inlägg nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att skriva inlägg med ditt konto.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Inklistrad som formaterad text.   Klistra in som klartext istället

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...