Gå till innehåll

Star Trek: Discovery på Comic-Con + Första bilden på Mary Chieffos rollfigur


Nyhet

Rekommenderade inlägg

Det har snart gått ett år sedan Star Trek: Discovery avslöjades på San Diego Comic-Con. På torsdag bär det legendariska konventet av ännu en gång, och nu är frågan som många ställer sig: Vad kommer vi att få se i år?

 

TrekMovie har satt ihop ett schema över Star Trek-relaterade evenemang som kommer att ske under den kommande veckan. Det kommer att finnas någonting att se fram emot varje dag från torsdag till söndag (20-23 juli), men det mest spännande torde vara lördagens evenemang, som börjar klockan 23.30 (svensk tid) och kort och gott kallas för "Star Trek: Discovery". Än så länge vet vi väldigt lite om vad som kommer att hända under den här programpunkten, men med tanke på att det var under fjolårets Comic-Con som vi fick se vår första glimt at stjärnskeppet Discovery så är förväntningarna skyhöga.

 

 

Redan idag har vi dock fått någonting att bita i, tack vare Entertainment Weeklys Comic-Con-special:

 

Första bilden på Mary Chieffos karaktär

Spoilernivå: Mellan Information som tycks bekräfta fanspekulation rörande en klassisk civilisation som är med i Star Trek: Discovery.

 

Premiären av Star Trek: Discovery smyger sig allt närmare, och en efter en har vi fått se rollfigurernas sanna ansikten, oavsett om de är mänskliga, vulcanska, klingonska eller ... vad-kapten-Sarus-art-nu-heter:ska.

 

Idag är det dock ett ansikte av just den klingonska varianten som vi ska få stifta bekantskap med. Det är nämligen Mary Chieffos karaktär, L'Rell, som tjänar som chef för stridsbryggan ombord T'Kuvmas skepp.

 

l-rell_170715.jpg

L'Rell (vänster) tillsammans med sin befälhavare, T'Kuvma.

 

 

Bilden når oss via Entertainment Weeklys Comic-Con-special, som lämpligt nog kallas Entertainment Geekly. Där nämns även att T'Kuvma är ledare för "en uråldrig klingonsk ätt" som tar till extrema åtgärder för att förena sitt folk.

 

Just att de klingoner som vi såg i den första trailern för Star Trek: Discovery skulle vara uråldriga är någonting som stämmer väl överens med fanspekulation som har gått runt på internet, och det skulle bland annat förklara varför de ser annorlunda ut från de klingoner som vi har sett tidigare, både fysiologiskt och till klädseln.

 

I artikeln pratar även Sonequa Martin-Green och Michelle Yeoh kort om deras rollfigurers förhållande. Vi får veta att kommendör Georgiou har agerat som en sorts mentor för Michael Burnham under de sju år som föregår serien, och att detta är på ingen mindre än Sareks förfrågan. Enligt Yeoh har de två karaktärerna en sorts "moder-dotter-relation" till varandra, och Martin-Green nämner att det är intressant att så mycket av serien kretsar kring två icke-vita kvinnor i ledarskapspositioner.

 

Uppdatering 2017-07-16

Chieffo har lagt upp en bild på Twitter där L'Rells ansikte finns återskapat i en kopp kaffe.

 

 

Den här koffeinrika kreationen serverades av Brian Leonard, en kaffekonstnär från Toronto. Det verkar som att Chieffo och henner klingonska kumpaner har gjort staden osäker den här helgen, då vi har fått se henne tillsammans med både sin medskådespelerska Clare McConnell och med dialektcoachen Rea Nolan.

 

 

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Var med i konversationen

Du kan skriva ett inlägg nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att skriva inlägg med ditt konto.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Inklistrad som formaterad text.   Klistra in som klartext istället

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...