Gå till innehåll

Ny skådespelare ansluter sig till Star Trek: Discovery


Nyhet

Rekommenderade inlägg

wilson-cruz-discovery-2_170723.jpg

Det är nu bara 64 dagar kvar tills Star Trek: Discovery har premiär, och skådespelarlistan har börjat bli ganska full. Dock finns det fortfarande en del kvar att upptäcka, och igår kväll fick vi veta namnet på ytterligare en skådespelare som dyker upp i den kommande TV-serien.

 

Spoilernivå: Låg Namn på en skådespelare och dennes rollfigur. Denna information har delats via officiella kanaler utan några spoilervarningar.

 

Wilson Cruz föddes i Brooklyn den 27 december 1973, då under namnet Wilson Echevarria. Redan som liten pojke uppvisade han ett stort intresse för underhållningsbranschen, och hans skola gav honom möjligheten att öva dans, sång och instrument. Hans körlärare i grundskolan rekryterade honom till en roll i en pjäs, och vid 16 års ålder hade han redan sin första skådespelaragent.

 

År 1993, när Cruz var 19 år gammal, fick han sin första TV-roll, nämligen som Enrique "Rickie" Vasquez i kultserien My So-Called Life. Detta var en mycket banbrytande roll för sin tid, då det var den första öppet homosexuella karaktären i en amerikansk TV-serie. Cruz är själv homosexuell, och bestämde sig för att han ville komma ut för sina föräldrar innan han började spela in serien. Han berättade först för sin mor, som till en början blev upprörd av beskedet men accepterade det inom kort.

 

Hans far tog dock beskedet med betydligt mindre ro. På julafton frågade han sin son om han var homosexuell, och den 19-årige Cruz svarade att det var han. Pappan beslutade sig då för att slänga ut sonen ur familjens hem, och Cruz tillbringade de kommande månaderna som hemlös.

 

Den 22 december nästa år sändes So Called Angels, det femtonde avsnittet av My So-Called Life. I detta avsnitt genomgår Rickie Vasquez precis det som Cruz själv hade upplevt ett knappt år tidigare, nämligen att bli utslängd ur sitt hem efter att ha kommit ut som homosexuell. Kort därefter blev han uppringd av sin far, som hade sett avsnittet. Detta blev startskottet för en konversation mellan dem, och enligt Cruz har de sedan dess försonats.

 

Sedan dess har Cruz haft många roller i film och TV, med framträdanden i bland annat Ally McBeal, Raising the Bar och NCIS. Mer nyligen har han synts som Dennis Vasquez i Netflix-serien 13 Reasons Why.

 

 

 

I Star Trek: Discovery spelar han Dr. Hugh Culber, en medicinsk officer ombord stjärnskeppet USS Discovery. Under gårdagens Comic-Con-panel framgick att Culber kommer att vara ett kärleksintresse för vetenskapsofficer kapten Paul Stamets, spelad av Anthony Rapp.

 

[ Till originalnyheten ]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Var med i konversationen

Du kan skriva ett inlägg nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att skriva inlägg med ditt konto.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Inklistrad som formaterad text.   Klistra in som klartext istället

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...