Jump to content

Nya karaktärsporträtt avslöjar ett nytt ansikte i Star Trek: Discovery


Nyhet

Recommended Posts

georgiou-burnham-lorca-ny_170802.jpg

Just nu pågår Star Trek: Las Vegas, och vi väntar spänt på ny information om Star Trek: Discovery. Medan vi väntar kan vi ta en titt på några nya karaktärsporträtt, som bland annat avslöjar en karaktär vi inte har sett tidigare.

 

Spoiler-nivå: Låg - Namn och bilder på karaktärer, samt en klassisk TOS-karaktär och en bekant utomjordisk civilisation som har viktiga roller i Star Trek: Discovery. Denna information har delats genom officiella kanaler och visats i trailers utan några spoiler-varningar.

 

Totalt rör det sig om 11 nya karaktärsporträtt som har visats upp i samband med konvented Star Trek: Las Vegas. Där finner vi bland annat stjärnflotteofficererna Michael Burnham, Philippa Georgiou, Gabriel Lorca, Saru, Paul Stamets och Ash Tyler, samt kadett Sylvia Tilly och ambassadör Sarek, som alla visas med stjärnflottan logga över sina ansikten.

 

Vi finner även tre klingonska ansikten, varav två tillhör de redan bekanta karaktärerna T'Kuvma och L'Rell. Det är dock det tredje ansiktet som har fått mest uppmärksamhet, för det tillhör en karaktär vars namn inte har offentliggjorts tidigare: Voq.

 

l-rell-t-kuvma-voq_170802.jpg

 

Enligt @StarTrekNetflix på Twitter är Voq en man som har "berörts av öde och eld". Användningen av ordet "eld" är särskilt intressant; tidigare marknadsföring för Star Trek: Discovery har använt sig av frasen "Tänd elden!" (eller qul yIchu'! på klingonska), och vi har även fått se en klingonsk karaktär som kallas för "fackelbäraren". Vilken roll den här karaktären kommer att spela i Star Trek: Discovery är ännu okänt, och likaså frågan om vem som kommer att spela den här rollen.

 

 

Även om detta är första gången som Voq har uppvisats officiellt så kan skarpögda tittare redan ha sett hans namn i ett inlägg som Jason Isaacs lade upp på Twitter i april. På bilden visas en sida ur manuset till ett avsnitt av Star Trek: Discovery; texten är förvrängd för att hålla innehållet hemligt, men namnet "Voq" kan ändå ses på ett par ställen, bland annat på sidan av den stora bokstaven "J". Strax därunder syns även vad som ser ut att vara ett annat klingonskt namn, "Or'Eq", så vi kanske kan vänta oss att ytterligare en klingonsk karaktär avslöjas inom en snar framtid.

 

 

En annan intressant detalj är att de klingonska karaktärernas namn står utskrivna på klingonska. Om vi translitererar dessa namn från det inhemska pIqaD-alfabetet till romerska bokstäver så finner vi att dessa tre karaktärer kallas för tIquvma, lIr'el och voq. Vi vet sedan tidigare att skaparna av Star Trek: Discovery tar det klingonska språket på stort allvar, och det faktum att de har gått ut med namn som passar in i språkets något restriktiva stavelsebyggnad kan ses som bekräftelse på detta.

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...