Jump to content

Essray

Stjärnflottan
 • Posts

  1,062
 • Joined

 • Last visited

About Essray

 • Birthday 05/29/1986

Profilinformation

 • Kön
  Man

Essray's Achievements

Kommendör av 1:a graden

Kommendör av 1:a graden (11/15)

0

Reputation

 1. På söndag visar YRN First Contact, Insurrection och Nemesis. Visningen börjar kl. 11:00 i S213 i Samhällsvetarhuset, Umeå universitet. Mer info
 2. Den 17 oktober 2010 har Yttre Rymdens Nation ännu en temadagsvisning med Star Trek-tema. Filmerna Star Trek V, VI och Generations kommer att visas. Visningen hålls i Dramastudion i Humanisthuset på Umeå universitet, börjar kl. 13:00 och pågår till ca kl. 21:00 (kortare middagspaus mellan film VI och Generations, någon gång runt 17:30). För deltagande krävs medlemsskap i YRN, vilket kostar 30 kr för en termin, eller 50 kr för två. För detta facila pris får man även tillträde till övriga delar av höstens program. EDIT: Som The Holy Three mycket riktigt påpekar, skall datumet rätteligen vara den 17 oktober. Skyllder på sömnbrist :rodna:
 3. Mig veterligt finns det inget släktskap mellan YRN och DQT. Jag har iofs bara varit med i YRN sedan 2006 och redan då var väl DQT en insomnad förening? Jag vill dock minnas att DQT på den tiden det begav sig (första halvan av 00-talet) höll till uteslutande i Östersund, vilket talar emot ett sådant släktskap.
 4. Den 11 april 2010 har Yttre Rymdens Nation, eller YRN som vi vanligtvis säger, temadagsvisning med Star Trek-tema. Filmerna Star Trek II, III och IV kommer att visas. Visningen hålls i Dramastudion i Humanisthuset, på Umeå universitet, börjar kl. 13:00 och pågår till ca kl. 21:00 (kortare middagspaus mellan film III och IV, någon gång runt 17:30). För deltagande krävs medlemsskap i YRN, vilket kostar 30 kr för en termin, eller 50 kr för två. För detta facila pris får man även tillträde till övriga delar av vårens program.
 5. "to boldly write what no one has written before" klockrent

 6. Photobucket.com borde fungera hyffsat för det ändamålet.
 7. Var ju en massa snack om att det skulle bli reportage från Sverige i Trekkies 2, men så blev de tju inte riktigt... Så ha inte alltför höga förhoppningar.
 8. Det där är ju en mycket intressant liknelse i det här fallet, eftersom det faktiskt inte är ljudvågorna från din röst, som den i andra änden av telefonen hör, utan en mer eller mindre identisk kopia. Då kan man ju fråga sig ifall detta spelar någon roll eller ej. Den du pratar med märker ju inte någon skillnad. På samma sätt kan man ju se det med transportern, att utåt sett så märks det ingen skillnad (ngt som tidigare på pekats i diskussionen), men samtidigt kan det ju finnas små, små, små variabler i ljudvågorna, som vi inte lyckats mäta, som "dör" på vägen. Något liknande skulle ju kunna hända med transportern; att vi tror att vi verkligen har flyttat på en människa genom att konvertera honom/henne till energi och tillbaka igen, medan vi i själva verket tagit död på en massa små, små delar av själen eller något liknande. Men samtidigt kan man ju se det på ett helt annat sätt; om vi har en "själ", som inte existerar i fysiskt mätbar mening, vad är det då som säger att denna inte kan färdas genom rumtiden tillsammans med kroppen, oavsett vilken form kroppen antagit för tillfället? "Själen" kanske helt enkelt hakar på de transporterade atomerna, som ett litet moln omkring dem, och sedan stannar kvar när de återmaterialiseras till en mänsklig kropp? Något man skulle kunna fråga sig är ju, hur de får transporterade människor att börja "leva" igen. När de plockar isär en människa, måste rimligen alla kroppsliga funktioner avstanna, så hur gör de för att "starta upp" människan igen, när de pusslat ihop honom/henne?
 9. Denna sida kanske kan vara till någon hjälp.
 10. Sannolikheten... tja... att två skepp från samma sida skulle kollidera är kanske osannolikt (de kan ju ha radiokommunikation å så), men att t ex ett klingonskepp och ett romulanskepp skulle krocka om de snokar runt på samma ställe, är väl inte helt otänkbart ändå?
 11. Personligen är jag inte överförtjust i den nuvarande uppdelningen av forumet (jag tyckte den gamla var smidigare, och framförallt mysigare, iom att den var i princip unik. Nu ser här ju ut exakt som på TrekBBS, eller vilket annat forum som hest för den delen). Jag tycker det är svårare att veta var vissa diskussioner platsar osv, iofs skulle jag väl säkerligen lära mig det, om jag engagerade mig lite mer, men tyvärr är jag ju ett barn av min tid, och därmed förslöad och degenrerad. ;) Att göra ett ämne om varje avsnitt tror jag bara skulle bli jobbigt, eftersom man oftast drar paralleller till tidigare avsnitt. Och skulle man låta dessutom tvinga folk som ser avsnitten på TV åratal efter att andra sett dem digitalt, skulle det leda till en massa återuppväckte ämnen, och citerande av urgamla inlägg, skrivna av medlemar som kanske inte ens vistas i forumet längre. Nu måste jag ju erkänna att jag inte sett ENT på TV sen säs. 1, då jag prioriterat andra saker framför ST, och därför har jag ingen vidare bra koll på hur aktuella avsnitt diskuterades/inte diskuterades under säs. 2. Men jag minns hur det var i slutet av säs. 7 av Voyager, när det fanns ett fastnålat ämne om den för TV aktuella säsongen i fråga, och jag vill minnas att det var rättså livliga diskussioner i det. Sen, om man skall vara lite cynisk (vilket man alltid ska, om som jag har ambitionen att åtminstone ge sken av att vara 100% desillusionerad livshatare), så kanske man skall fråga sig om det kanske är så helt enkelt inte finns något intresse att diskutera gamla avsnitt som man såg för flera år sen, med dem som precis sett dem på TV och har ett mkt mer detaljerat minne. Om så är fallet, kommer väl bara de som följer avsnitten via TV att delta i diskussionerna, och de har knappast ngt att vinna på att behöva återuppväcka ett gammalt ämne i veckan. Detta skulle ju f ö leda till att forumen skulle bli fulla med avsnittsämnen, och därmed skulle alla andra diskussioner riskera att "försvinna" i mängden. Och då skulle forumet bli (imho) ännu mer svårnavigerat.
 12. housecall.antivirus.com Gå in på den sidan i Internet Explorer (funker ej i andra browsers) och klicka på "Scan Now". Då hittar den förhoppningsvis programmet och raderar det. Sedan stämmer det att du bör ha en brandvägg när du skaffar dig bredband. Ett enkelt sätt kan vara att skaffa en router. Men även en mjukvarubrandvägg är rekomendabelt. Mjukvarubrandvägggar finns av många olika märken och sorter. jag har prövat två. Zone Alarm och Norman Personal Firewall. Zone Alarm har ju ungefär lika många hål som en Schweizisk ost, och orsakade mig ständigt Bluescreens. Norman däremot, funkar stabilt och bra. Så den skulle jag rekommendera. Nackdelen med den framför ZA är att den kostar pengar.
 13. När jag igår bidrog till den allmänna fördumningen av mänskligheten, genom att slötitta på TV, såg jag till min stora förvåning att Patrick Stewart var med i filmen Gunmen . Tyvärr lyckades jag inte hålla mig vaken länge nog för att bedömma hans skådespelarinsatser, det enda jag hann lägga märke till innan mina ögonlock ofrivilligt slöts var att han svor betydligt grövre än vad man är van vid från TNG...
 14. En snabb websöking visar att spelet tydligen inte nyproduceras längre (enligt Webhallen), men jag vill mig minnas att jag sett spelelt ganska nyligen inne på Tradition i Femmanhuset i Göteborg, så du kan ju pröva där.
 15. Vad är det som är fel i det? *gnuggar hjärnknölarna* Kommunikationscentrum heter i bestämd form Kommunikationscentrumet eller Kommunikationscentrat. <{POST_SNAPBACK}> Centrum är från början ett latisnkt ord, som i plural skrivs centra eller centrer. Eftersom singularformen är centrum, blir den bestämda formen centrumet, och inget annat. Nu är det iofs sant att "centrat" skrivs ganska ofta, men det är ju inte korrekt svenska förrän Svenska Akademin har godkännt det som det (Det är iaf det enda vettiga rättesnöre man enligt min åsikt kan använda sig av. Skulle man börja klacificera tidigare prejudikat som korrekt språkbruk, skulle det ju i teorin räcka med en enda felsägning/stavning för att man skall vara tvungen att tillåta folk att använda den stavingen/meningsbyggnaden). Källa: Svenska Akademins ordbok
×
×
 • Create New...