Jump to content

Zefram Cochrane


OnO
 Share

Recommended Posts

Jag har funderat på en sak. Zefram Cochrane försvann från Alpha Centauri år 2117, 87 år gammal och han anses har dött i rymden. Men Kirk & co. träffade honom 2267 på en planetoid tillsammans med en varelse som höll honom vid liv och som t.o.m. hade föryngrat honom. Men Kirk lovade honom att inte avslöja att han träffat honom.

I "Star Trek - First Contact" så träffar TNG besättningen honom år i förfluten tid år 2063. Och de tror (vet) att han försvann 2117.

Alltså vet vi mer om Zefram Cochrane än starfleet gör på 2300-talet. Detta måste jag få kalla "Zefram Cochrane paradoxen"

Frågan är ju då: Vad är canon? Det som starfleet vet och pratar om i skolor över hela federationen. Eller det vi vet som tittare. Jag, Kirk, Spock, "Bones" och ni andra här på forumet vet sanningen men Picard, Janeway, Sisko, Archer och många andra känner till en annan sanning. :blink:

Link to comment
Share on other sites

canon, hmm svår fråga. Jag tror att det är precis som du beskrivit det. Alla karaktärer i star trek tror att han försvann det år du sade. Dvs. alla utom Kirk och company som är de enda som vet sanningen. I å fall är det ju Kirk som vet allt... :D:huh:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...