Jump to content

Projekt Voyager: avsnittsdiskussioner


thestargaze

Recommended Posts

*************************************

Projekt Voyager är en studiecirkel där vi diskuterar avsnitt av Voyager-serien. Projektet initierades den 3 november 2004 i diskussionen Voyager säsong 2 dvd av Kathryn Archer.

Varje vecka väljs två avsnitt från Voyager serien, som vi i förväg bestämmer att vi ska se för att sedan diskutera avnitten här över forumet. När veckan har gått och nya avsnitt börjar diskuteras (i särskild diskussion) så är samtidigt diskussionen i princip över här, men om det finns synpunkter efteråt så är det inget som hindrar att diskussionen fortsätter. Om diskussionen blir väldigt aktiv kanske vi t.o.m. väntar med att se nya avsnitt för att det är så kul att diskutera de föregående!

Diskussionen skall vara om händelser, arter, planeter och andra företeelser i de aktuella avsnitten och jämförelser med andra avsnitt ur andra serier är välkomna.

Om diskussionen om en viss sak tar överhand så kanske det i vissa fall skulle vara lämpligt att starta en egen diskussion för detta (om där inte finns en sådan diskussion). En forumledare kan då enkelt flytta över de inlägg som hör dit, så att vi får en bättre helhet.

Välkommen till diskussionen. Här diskuterar vi de avsnitt som står noterat i undertiteln. Nya diskussioner kan skapas allt eftersom vi startar på två nya avsnitt. "Studiecirkelns" ledare är Kathryn Archer.

********************************

2.13 - Prototype

Sammanfattning:

Torres försöker reaktivera en mycket sofistikerad robot, som Voyager hittat drivande i rymden. När roboten fungerar, ber den Torres göra en prototyp så att den kan massproduceras. När Torres vägrar, kidnappas hon och förs till ett robotskepp.

Utomjordingar: cravicer*, byggare*, pralorer*

2.14 - Alliances

Sammanfattning:

Efter ännu en Kazonattack föreslår Chakotay att kapten Janeway skall ingå en allians med en av Kazonernas utbrytargrupper. Men under tiden har Neelix på eget initiativ kontaktat Kazonernas fiender Traberna.

Utomjordingar: kazoner, traber

2.15 - Threshold

Sammanfattning:

Kapten Paris lyckas med ett litet rymdskepp slå alla tidigare hastighetsrekord. Men när han återvänder till Voyager börjar han genomgå förbluffande biologiska förändringar.

2.16 - Meld

Sammanfattning:

Tuvok försöker analysera, varför en besättningsman på Voyager begått ett mord. Tuvok använder den urgamla vulcanmetoden med minneskontakt. Han får sedan problem med att kontrollera de psykotiska störningar han drabbas av efter minneskontakten med mördaren. Tuvok blir livsfarligt våldsam.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

2.13 - Prototype

Jag tycker nog ändå att det har lyckats ganska bra med sina robot-avsnitt.

Den silveraktiga sofistikerad robot som Voyager hittat drivande i rymden är visserligen spännande, men roboten är ingen Data. Jag blev faktiskt lite besviken i början av avsnittet. Man kan väl säga att det intressanta var hur roboten reagerade då den fick liv.

Efter att ha sett avsnittet får fråga sig om de utomjordingarna, som skapade dessa robotar för att vinna deras krig, har någon vett i huvudet. (Antagligen inte, eftersom de slutligen gick under för att deras egna robotar inte ville sluta kriga och blev deras undergång.) Ja, ni som har sett avsnittet vet ju hur det gick för dem eller åtminstone fick ett hum för vad som hände.

Höjdpunkten i serien var nog ändå Torres skådespel och scener med roboten. Jag tycket att hennes karaktär verkligen är trovärdig och hon gör ett fenomenalt arbete med avsnittet. Jag kan inte mycket annat än ge applåder för författarna och skådespelarna och ge den högsta betyg.

Betyg: MVG

Kim: You may think you're tougher than everybody else B'Elanna Torres, but I can go without sleep just as long as you can.

Torres: Don't make me laugh Starfleet. And don't make me pull rank on you either.

Automated Unit 3947: We terminated the Builders. When it was anticipated that the war would end, the Builders no longer required are services, and attempted to terminate us. In doing so, they became the enemy. we are programmed to destroy the enemy. It is necessary for our survival.

Janeway: Who are we to swoop in, play God, and then continue on our way without the slightest consideration of the long-term effects of our actions?....I share your scientific curiosity and I admire your compassion, but the answer is no.

Edited by Kathryn Archer
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...