Jump to content

Medicinmannen


B'Elanna

Recommended Posts

Jag såg den nya svenska kriminalserien Medicinmannen i går. Jag undrar om det var fler som såg serien? Tyckte ni att den var bra?

Serien handlar om en man (Mikael Persbrandt) som arbetar som chef för ett framgångsrikt medicinföretag. Han arbetar väldigt mycket och hustrun får ta ett stort ansvar för familjen. Familjen blir lidande av hans arbete.

Företaget råkar ut för att en viktig medicinsk substans blir stulen. De bestämmer därför att lansera ett nytt antidepressivt medel som är under utveckling samma kväll på ett läkarsymposium.

Samtidigt kommer en danska tillsammns med en svensk till Sverige. Han blir stoppad i tullen. De hittat medcin av okänt innehåll. Man förstår att de är skumma. De planerar att kidnappa "medcinmannens" son. Sonen blir kidnappad medan pappa är på läkarsymposium. Dottern ringer till pappan och säger att det är folk i huset men han har inte tid att svara.

Jag tycker att serien verkar vara spännade och tät. Jag tycker det är intressant att den speglar balans eller snarare bristen på balans mellan familjeliv och arbete. Serien är bra spelad. Det känns rikdigt ruggigt att hans son blev kidnappad. Scenen där han blev kidnappad var en riktigt "nagelbitare"

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...