Gå till innehåll
Nyhet

Så ska domedagsasteroiden spåras

Rekommenderade inlägg

foresight_apophis_080227.jpgThe Planetary Society utlyste för något år sedan en tävling om bästa sättet att kontrollera banan för asteroiden Apophis. Om man har otur kommer Apophis bana att ändras vid asteroidens andra passage av jorden år 2036, och möjligen slå ner någonstans på planeten vilket skulle få katastrofala följder. Tävlingen sponsrades av både ESA och NASA.

Första, andra och tredje pris delade ett likartad sätt att lösa uppgiften på: Skicka upp en rymdsond redan om fyra år, kartlägg Aphopis på nära håll och märk asterioden med en enkel spårsändare i form av en radiofyr i beprövad teknik. Första priset som gick till ett projekt kallat Foresight, är en lågkostnadslösning med endast två instrument och ett radiospårningsystem med bara ett frekvensband. Projekten för andra och tredjepriserna var mer komplexa lösningar med ökade kostnader som följd.

Källa

[ Till originalnyheten ]

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hu! Dags att börja forska fram photon torpedo's och tractor beams tycker jag! :blink: Men nåt har dom nog kommit på fram till dess att det börjar brinna i knutarna.

Redigerad av michael ricochet

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

som tur betyder inte Apophis jordens undergång eller mänsklighetense. Men om den slog ner kommer miljoner, kanske miljarder att dö pågrund av smällen, chockvågen, eldstormarna, de brinnande resterna som flyger genom atmosfären och hettar upp luften så allt i närheten steks och om det vill sig riktigt illa en nukleär vinter. Detta drabbar i sin tur matproduktion vilket leder till en världomspännade svält, speciellt i redan utsatta Afrika.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

×