Jump to content

Nu är trikordern uppfunnen


Nyhet
 Share

Recommended Posts

cellphone_med_imag_080502.jpgEtt forskarlag vid University of California har utvecklat en teknik för att överföra medicinska bilder till mobitelefoner. Olika slag av medicinska scannrar skall kunna pluggas in i mobiltelefoner och hjälpa till med att upptäcka cancer och andra sjukdomar.

This potentially could bring medical imaging to the three-quarters of the world’s population which has no access to ultrasounds, X-rays, magnetic resonance images, and other medical imaging technology.

(Boris Rubinsky, professor i bioteknik)

På bilden visas hur tekniken kan användas för att upptäcka bröstcancer. Till vänster ser man systemets s.k. DAD (Data Acquisition Device) med två typer av gel som representerar en bröstcancertumör omgiven av ett prov med frisk bröstvävnad. På mobiltelefonens skärm visas tumören i varma färger.

[Klicka på bilden för en detaljförstoring]

Källa

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Ganska mycket teknik har vi redan för att upptäcka strålning, röntga med mera. Problemet med att kunna göra dessa till en Trikorde är väll nästan bara storleken. Vi måste uppfinna sätt att göra våra prylar mindre, så att de inte tar så mycket plats. När detta är gjort har vi våra trikorders.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...