Gå till innehåll
Kalle

TransWarp

Rekommenderade inlägg

Det finns en sak som jag tycker är konstig.

Nämligen att här på den kära databasen står det att med Transwarp ska det ta 0 sek till delta kvadranten från jorden.

Det kan ju inte alls stämma, en gång när voyeger hade en transwarp spole så komm dom "bara" 20.000 ljusår det kan jag ju förstå för att producenterna inte ville ha hem skeppet ricktigt än, men ändå.

Redigerad av Kalle

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Inte riktigt, Warp 10 skulle föra Voyager hem på 0 sekunder (då du är på alla platser i universum samtidigt). Transwarp är bra mycket snabbare än vanlig wap (1-9,999) men inte alls lika fort som warp 10. Transwarp och Slipstream bygger på samma princip (så vitt jag har förstått det) där de skapar ett artificiellt maskhål som gör det möjligt att färdas fortare än vanlig warp

Redigerad av Omega

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Warp 10 är bara möjlig i teorin, eftersom det skulle krävas oändligt med energi för att färdas med den hastigheten (samma gäller ju för ljushastigheten).

Transwarp-drift betyder att man befinner sig i en transwarpdomän, dvs till höger om warp-10 barriären vilket innebär att man undviker energitoppen i själva barriären. Hastigheten följer ett cykliskt mönster, där den går kraftigt upp före barriären, och snabbt sjunker efter den. Finessen är att det är väldigt energisparande att befinna sig en transwarpdomän, och effekten blir att skeppet kan hålla en mycket högre hastighet med samma energitillförsel, och får därvid en långt bättre maxfart.

Ett rymdskepp tar sig inte "över" toppen, utan (tunnlar) genom den.

Redigerad av Fleetadmiral

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu

×