Gå till innehåll
Bebbe

Mirror Sweden

Rekommenderade inlägg

Polisstaten Sverige. Hört talas om den? Inte jag heller men den är på god väg att bli känd. Det börjar den 17 juni.

Då ska riksdagen rösta om den nya FRA lagen som gör det möjligt för myndigheterna att övervaka dina mail, dina sms, dina webbvanor, din chatt, dina telefonsamtal och dina mobilsamtal. Alla är misstänkta! Och moderaterna säger dom är liberaler, jo visst.

Det är ett direkt hot mot demokratin och den personliga integriteten. Går detta igenom så banar det vägen för ännu värre förslag. Snart har dom väl mickar i hemmen, man blir gripen om man är socialist, folk som ser misstänksamma ut blir tagen till förhör, "obekväma" människor försvinner och allt för Riket Sveriges Säkerhet!

Det sjuka är att de borde ha varit en folkomröstning när de gäller ett förslag som har en sån stor påverkan. Men demokrati är tydligen inte mode i år.

Och för att lägga till ännu mer till polisstaten så har vi den nya sjukskrivningslagen. Du får bara vara sjuk i 1 år. Därefter MÅSTE du söka jobb...i hela Norden. Får du ett jobb Skåne när du bor i Kiruna så måste du slita upp din familj, sälja huset och dra, oavsett hur sjuk du är. Detta är ju helt underbart...va tänker dom med!?

En fråga. Vilket land börjar bli som Östtyskland eller värre än 50 talets Sverige?

Svaret är 2000 talets Sverige!

Vad kan vi göra.

Kontakta din riksdagsledamot och fråga vad dom ska rösta på. Ska de rösta ja, varför? Argumentera med dom och visa att folket inte tolererar detta. Dessa riksdagsledamöten är trots allt folkvalda.

Folksamling den 17 juni kl 0900 på Riksdagsbron i Stockholm. Stöd dina riksdagsledamöten att rösta Nej.

Stoppa FRA-lagen

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Heil Hitler! :rodna: Låt oss sansa oss lite nu och fundera på vad detta FRA är innan vi ropar att fan är lös och bränner ner kyrkan. FRA lagen är en lag som ger statsmakten tillåtelse att vid misstanke om brott, såsom terrorbrott och liknande, använda avlyssning, kolla email, samt sms och liknande. Detta innebär naturligtvis inte att alla kommer att bli kontrollerade, alltid. Detta skulle helt enkelt inte hinnas med om man tar i beaktande de ENORMA informationsmängder som varje dag susar genom tråden. Alla medborgare skulle helt enkelt få sitta och kontrollera alla medborgare och så funkar det inte. Det är några få som ska kontrollera några grovt kriminella och deras aktiviteter, ungefär som idag.

Att sedan gå från en lag som ger polisen och FRA (Sveriges Radio Anstalt) rätt att avlyssna kriminella till att jämföra sverige med öst tyskland på 50 talet är inte bara urbota dumt, det stinker. Jag tror att varje sextio tals öst tysk skulle ge VAD SOM HELST för att byta det elände de befann sig i mot dagens sverige, även med den nya lagen. Bullshit, som jänkarna säger.

Jag öppnar denna tråd igen då vi vid närmare betraktelse befinner oss i ett demokratiskt land som tillåter denna typ av diskussioner vilket skiljer oss från ovan nämnda Östtyskland. Men om jag ser minsta antydan till att jämföra vår demokrati med en helt förkastlig diktatur så blir det Alien - directors cut här inne. J.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Var med i konversationen

Du kan skriva ett inlägg nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att skriva inlägg med ditt konto.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Inklistrad som formaterad text.   Klistra in som klartext istället

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa nytt...