Jump to content

Star Trek i rubrikerna - 6 december 2008


Nyhet
 Share

Recommended Posts

  • Gene Roddenberry har intervjuats! Nej, det är inte fråga om en seans, utan om en intervju som gjordes för mer än 20 år sedan i början av TNG. Den har lagts upp på Internet för att kanske ge lite mer insikt i Roddenberrys person och återfinns på Mania.com. (+)
  • George Takei har tävlat i tävlingen I'm A Celebrity, Get Me Out Of Here! där ett gäng kändisar befinner sig i djungeln och blir utröstade en efter en. Takei var med när det fortfarande var 3 personer kvar, men Joe Swash var den som slutligen vann tävlingen, vilken ägde rum i Australien. Takei hade hoppats på tittarnas röster i slutet, men så blev det alltså inte. (+)
  • Den tredje Librarian-filmen, en serie av filmer som handlar om en bibliotekarie som à la Indiana Jones-stil reser runt i världen för att ta vara på världens skatter i alla dess former, har premiär i morgon på TV-kanalen TNT. I regissörsstolen satt Jonathan Frakes, mer känd som Riker i TNG. Det här är andra filmen i serien som han står för och Frakes hoppas på att det skall bli en biograffilm i serien framöver, rapporterar if Magazine. Han berättar i intervjun även om hans gemenskap med Marina Sirtis och Patrick Stewart, och att han inte har släppt tanken på en TNG-film, särskilt om den elfte Star Trek-filmen skulle gå bra. (+)
  • Den planerade TV-serien Flash Forward, som skall handla om en världshändelse, när alla i världen drabbas av en tillfällig mental frysning där samtliga får en inblick i framtiden, har börjat sätta sina roller. John Chu (Star Trek) är i samtal med tv-bolaget ABC om en av huvudrollerna. (+)
  • William Shatner säger i en intervju med LA Times att "science fiction borde vara om idéer och vad det betyder att vara människa , det borde alltid vara om det nya och utmanande. Star Trek slog an en ton hos så många människor under så lång tid och Star Wars är på precis samma sätt. Det finns en spänning för fans att se de hjältar som de känner." Artikeln har dessutom uttalanden av Roberto Orci, J.J. Abrams och Ron Moore. (+)
  • Sedan såg vi en artikel i ajc.com som handlar om en klass med enbart stjärnflottekadetter. Den handlar om personer som går till sina arbeten varje dag i sina Star Trek-kostymer, och artikeln är intressant då den berättar om hur man som trekker kan leva i sin vardag och berätta om en bättre framtid. Läs mer på ajc.com. (+)

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

  • Gene Roddenberry har intervjuats! Nej, det är inte fråga om en seans, utan om en intervju som gjordes för mer än 20 år sedan i början av TNG. Den har lagts upp på Internet för att kanske ge lite mer insikt i Roddenberrys person och återfinns på Mania.com.

Intervjun publicerades först i Star Trek Communicator. Bland annat efter Roddenberrys död. Dock vill jag minnas att det är sammanställning av flera olika samtal Dan Madsen, grundaren av den officiella fan cluben och då redaktör för Communicator, hade med Roddenberry.

Den är emellertid lika läsvärd då som nu!

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...