Jump to content

Dataspelet Star Trek: D-A-C kommer i maj


Nyhet

Recommended Posts

st_dac_thumb_090311.jpgStar Trek: D-A-C är ett dataspel som kommer att lanseras tillsammans med den nya Star Trek-filmen. Inte mycket är känt om det. Ett kort som gör reklam för spelet medföljer den digitala Blu-ray-utgåvan av första säsongen av Star Trek TOS. Bilden på kortet för dock tankarna mer till Star Trek av år 2009 än Star Trek av år 1966. D-A-C utvecklas för spelkonsol, men kan eventuellt även komma på PC. Det är högst troligt ett arkadliknande spel baserat på spelmotorn Unreal Engine 3 och ramverket Ageia PhysX (om man går på Naked Sky Entertainments - som är utvecklaren - tidigare titlar). Det blir ganska säkert ett "lättviktsspel", dvs. knappast i klass med t.ex. Star Trek: Online. Star Trek: D-A-C ges ut av Paramount Pictures Games.

Läs mer om spelet på vår speldatabas.

Källa

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Spel som släpps i samband med filmer brukar tyvärr vara framrusade och håller sällan någon högre kvalité. Förhoppningsvis slipper vi det i det här fallet men som det står i nyheten ska man nog inte förvänta sig en tyngre titel.

Jag vill också förtydliga att PhysX inte är ett komplett modelleringsverktyg utan ett ramverk för hårdvarubaserad fysikberäkning. Dessutom finns inte namnet Ageia kvar de köptes upp av Nvidia och deras PhysX-kort integrerades med Nvidias grafikkort.

Edited by Expendable Ensign
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...