Jump to content

Star Trek kan bli Oscarsnominerad som bästa film


Nyhet
 Share

Recommended Posts

Nästa år kommer tio filmer i stället för fem nomineras i kategorien "bästa film" på Oscarsgalan, skriver Entertainment Weekly. Det ökar Star Treks chanser att bli nominerad betydligt.

Det är första gången sedan 1940-talet fler än fem filmer nomineras. Under 30- och 40-talen varierade antalet mellan åtta och tolv.

Med tanke på Star Treks fina recensioner, bland annat 95 % positiva på Rotten Tomatoes, ser det faktiskt möjligt ut att filmen kan få en nominering. I sådant fall skulle det vara första gången för en Trek-film.

Tidigare har The Motion Picture, The Voyage Home, The Undiscoverd och First Contact varit nominerade i tekniska kategorier som bästa specialeffekter, musik eller makeup.

Källa

[ Till originalnyheten ]

Edited by Nyhet
Link to comment
Share on other sites

Bara för att den fått bra recensioner innebär det inte att den kommer få en nominering för bästa film. Det här är inte den sortens film, den "typiska" filmen att få en oscarsnominering, vare sig det är 5 eller 50 nomineringar till bästa film.

Effektsnomineringar m.m. kan den definitivt få dock.

Link to comment
Share on other sites

Critics Choice-galan har haft fler nomineringar än oscarsgalan, vilket har innebar att t ex The Dark Knight blev nominerad där. Med största sannolikhet kommer även Star Trek att nomineras på Critics Choice-galan.

Väljer man att börja titta på de kommersiella filmerna i högre grad än tidigare, så är chansen ganska god att Trek blir nominerad på Oscarsgalan. Dark Knight tror jag utan tvekan hade fått en nominering i år om det var tio filmer.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...