Jump to content
Sign in to follow this  
Nyhet

Star Trek-lik universalöversättare på väg

Recommended Posts

univ_transl_thumb_090701.jpgTvå företag (Dial Directions och Sakhr Software Co) har gått samman för att vidareutveckla en översättare som ger näst intill perfekta översättningar i nära nog realtid (man ligger redan på runt 95 % exakthet mellan engelska och arabiska!). Det finns en protyp som är avsedd att installeras i en smart mobiltelefon (smartphone). Precisionen är så stor att produkten har rekommenderats att användas av amerikanska regeringen och dess olika organ.

Applikationen översätter till och från text/tal, så du talar in i mobiltelefonen och både hör och ser (på skärmen) översättningen så gott som ögonblickligen efter att du pratat färdigt.

[besök gärna källan för en demovideo]

Källa

[ Till originalnyheten ]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ännu ett bevis på att Star Trek är på riktigt. :w00t: Det låter som den här fungerar betydligt bättre än tidigare översättningsverktyg där den översatta texten blivit minst sagt knepig. Undrar dock vad världens alla tolkar säger om denna utveckling.

Share this post


Link to post
Share on other sites

jag tror att dom kan andas ut, för en översättare kan översätta. Men den kan aldrig tala språket åt dig, aldrig hänga med i nyanser och tonlägen på samma sätt som en människa kan. men visst är det en häftig utveckling! tänk om man om 30 år inte behöver plugga språk längre, översättaren löser det problemet åt dig på alla resor

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...