Jump to content
Sign in to follow this  
Nyhet

Nu kan även astronauterna på ISS surfa

Recommended Posts

iss_internet_100124.jpgÄntligen har även astronauterna på den internationella rymdstationen ISS fått tillgång till Internet. En datorintresserad astronaut, Timothy Creamer, har arbetat hårt på att få igång åtkomst till Internet. I fredags visade det sig att ansträngningarna lönat sig, då han twittrade till Jorden:

Hello Twitterverse! We r now LIVE tweeting from the International Space Station -- the 1st live tweet from Space! :) More soon, send your ?s

På frågan om han inte oroade sig för att astronauterna skulle surfa på jobbet istället för att arbeta och göra nytta svarade han att astronauterna aldrig skulle tillåta sig att göra något sådant.

Ett speciellt protokoll utvecklades för att göra överföringen störningsfri till huvudnoden hos NASA. Protokollet som går under förkortningen DTN (eng. disruption tolerant networking) har gemensamt tagits fram av bl.a. NASA och Googles Internetexperter.

Källa

[ Till originalnyheten ]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Detta kommer helt klart ge möjlighet till änn mer "normalt" liv där uppe. Borde kunna användas som en enkel och smidig möjlighet för astonauter att komunicera med sinna familjer.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...