Gå till innehåll
Nyhet

Världens första riktiga datorgränssnitt mot hjärnan

Rekommenderade inlägg

brain_control_thumb_100309.jpgDet får en att tänka på borgernas gränssnitt mot sina cyberdelar, men är en EEG-känslig mössa som kan känna av vilka tecken du tänker på. Det låter som science-fiction men har visat sig fungera med stor precision på försökspersoner. Framför försökspersonen finns en tavla med tecken, och när personen tänker på ett bestämt tecken f??rändras hjärnvågornas mönster något som av apparaten (Intendix) tolkas till tecknet (visas genom en blinkning av tecknet på tavlan).

När hjärnan har vant sig med systemet hävdar konstruktören Guger Technologies att det ska gå att tolka c:a 1 tecken i sekunden, vilket innebär att det blir någorlunda effektivt att konversera och överföra komplexa tankar. Apparaten riktar sig främst till sådana som inte kan kommunicera på vanligt sätt.

Men på sikt kanske vi alla sitter med "tänkarmössor" framför våra datorskärmar utan vare sig tangentbord och mus. Framtiden får utvisa.

Källa

[ Till originalnyheten ]

Redigerad av Nyhet

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Byta ut min MX518. Nej det vill jag inte.

Intresant och mycket positiv nyhet för många sjuka. Undra hur fort tekniken kommer att bli tillgänglig och ur prisvärd den är.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

×