Jump to content

Krönikör jämför finansminister Borgs agerande med Borgkollektivets


Nyhet

Recommended Posts

Grälet mellan finansminister Anders Borg och Finanspolitiska rådet, får Svenska Dagbladets krönikör Sanna Rayman att jämföra finansministern med Borger.

 

Så här skriver hon:

 

"Jag kommer -- helt osökt givetvis -- att tänka på Borgkollektivet när jag läser om finansminister Anders Borgs gräl med Finanspolitiska rådet och dess ordf??rande Lars Calmfors. Finanspolitiska rådet är instiftat av regeringen. Rådets uppgift är att göra en oberoende granskning av regeringens finanspolitik. I förordningen (2007:760) står även att rådet ska verka för en ökad offentlig diskussion i samhället om den ekonomiska politiken.

Detta var tanken. Men nu har visst Borg fått nog av diskussioner. När rådet nyligen önskade stärkta resurser (i nuläget har man en budget om 7,3 miljoner kronor) svarade finansministern med hot om nedskärningar. Det är förstås inte självklart att Calmfors ska få varje ny peng han ber om, men nog anar man fler skäl än sparsamhet bakom Borgs bryska svar. Är någon lite missnöjd med assimileringen på departementet kanske?"

 

Läs hela krönikan här.

Källa

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...