Jump to content

NASA tänker om när det gäller bemannade interplanetariska färder


Nyhet

Recommended Posts

BildNASAs budget är hårt ansträngd och därför har man sett sig tvungen att se sig om efter nya idéer för rymdfarkoster som kan ta människor till månen, Mars och ännu längre bort. Ett lovande koncept har lanserats av NASAs Future In Space Operations group, Nautilus-X (Non-Atmospheric Universal Transport Intended for Lengthy United States eXploration).

Den största fördelen med Nautilus-X är att den är modulärt uppbyggd och kan anpassas efter vart man ska, t.ex. kemisk raketdrift för månen, fusionsdrift för Mars eller VASIMIR plasmadrift för Jupiter och Saturnus. Dessutom görs skeppet större ju längre rymdfärden blir.

Rymdskeppet ska kunna parkeras vid en rymdstation, varifrån den kan anpassas. Besättningen skjuts upp i en Orion- eller Dragonkapsel. Flera ideér har lånats från andra projekt, som Bigelow upplåsbara bostadsmoduler, robotarmen fr??n rymdfärjan och en roterande ring av modell rymdskeppet Discovery från 2001 Ett rymdäventyr.

[Klicka på bilden för förstoring]

Källa

[ Till originalnyheten ]

Edited by Nyhet
Link to comment
Share on other sites

Hur går det med VASIMIR motorn? Det var ganska längesedan jag hörde något om den.

Det är full fart på VASIMIR-motorn. smile.gif

NASA ställer t.ex. upp med 100 man för att hjälpa till med att utveckla den. 2014 planerar man att ta upp den till ISS för att pröva ut den. (förmodligen via bärraketen Taurus II).

Modellen heter VF-200, en 200 kW VASIMIR-motor.

Edited by Fleetadmiral
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...