Jump to content
Sign in to follow this  
Nyhet

Bränsletankningssatellit skjuts upp 2015

Recommended Posts

BildNär en satellit har slut på bränsle finns det egentligen bara två alternativ: antingen bli den kvar som rymdskrot ute i rymden eller så faller den brinnande ned till jorden. Men en ny typ av satellit kan råda bot på detta. Efter flera år har det kanadensiska företaget MacDonald Dettwiler and Associates (MDA) annonserat att de börjat konstruera världens första bränsletankningssatellit, och planerar att skjuta upp den 2015. Servicesatelliten (den kommer även att kunna inspektera, reparera och bogsera andra satelliter) kommer att gå i en geosynkron bana varifrån den kan nå kommersiella och regeringsägda satelliter.

Bränsletankningssatelliten skickas upp med en full bränsletank, en robotarm och en omfattande verktygslåda. För att fylla på bränsletanken kommer man regelbundet att skicka upp nya tankar fyllda med bränsle.

Källa

[ Till originalnyheten ]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kanske skulle sådana Servicesatelliter även kunna ta hand om annat rymdskrot, och skicka in det i atmosfären för att brinna upp eller på annat sätt göra sig av med det. Fins som bekant mängder med skrot där uppe. Nästan en trafikstockning.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...