Jump to content

Privata företag förbereder kolonisation av Mars


Nyhet

Recommended Posts

BildEn Nobelpristagare och flera betydande privata rymdaktörer, bl.a Space-X (USA), ILC Dover (USA), Paragon Space Development (USA), MDA Corporation (Kanada), Surrey Satellite Technology (Storbritannien) och Thales Alenia Space (Frankrike), står bakom det Hollandbaserade projektet.

Målet är att etablera en bosättning på Mars 2023. När de första kolonisterna landar på planeten ska en beboelig bosättning redan finnas på plats. Bosättningen ska kunna stödja kolonisterna när de framlever sina liv och arbetar på Mars under resten av sina liv...för någon returbiljett finns inte. Vartannat år efter 2023 är det tänkt att en ny skara bosättare ska anlända, så att kolonin undan för undan växer sig allt större. Tio år efter att de första anlänt ska antalet kolonister vara uppe i runt tjugo stycken.

Genom att man begränsar resan till att bara ske i en riktning - till Mars - blir projektet avsevärt billigare. Den officiella ansökningsprocessen har inte startat än, men trots det har man redan fått in hundratals ansökningar. Du får nog snabba på med din ansökan om du ska ha någon chans :-).

[Klicka på bilden för förstoring]

Källa Källa 2

[ Till originalnyheten ]

Edited by Nyhet
Link to comment
Share on other sites

Tror inte detta kommer genomföras. Låter snarast som en tv-såpa. Antar att det är en reklamploj. För övrigt om det skulle göras så är det troligen ett självmordsuppdrag och I årtionden framöver skulle de vara i behov av regelbundna försändelser från Jorden. Det är ett enormt åtagande både i resurser och pengar.

Link to comment
Share on other sites

Dessutom är deras hemsida väldigt oklar med alla möjliga tekniska detaljer. Även om som dom säger kommer vara beroende

av partners såsom Spacex så får man intrycket av att dom inte har särskilt bra koll på vilka stora tekniska/logistiska utmaningar som finns.

Edited by Star-3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...