Gå till innehåll
michaeala

Kvinnliga klingons krigarkläder..

Rekommenderade inlägg

Jag har länge undrat över kvinnliga klingons kläder. Klingons ska föreställa ett krigarfolk. Varför har då kvinnliga klingonkrigare inget skydd vid bröstet, det mest sårbara stället på kroppen (antar jag). Det måste vara enkelt att hugga ihjäl dem där?? Känns lite underligt tycker jag.. Finns något svar på det eller är det bara ett sätt att få maskulina kvinnor med enorma pannor sexiga på det enda sätt de (skaparna) kunde komma på?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag kan väl delvis hålla med dig. Alla klingonuniformer jag sett för klingonkvinnor har antingen haft bröstplattor eller ett heltäckande skydd (ibland pansar) över bysten. Se t.ex.:

http://www.shadowdal...com/klingon.htm

http://www.stowiki.o...lingon_uniforms

Att det ibland finns en öppning mellan brösten är väl bara för att framhäva det kvinnliga (och för att uniformen skall se ut som ett klädesplagg för kvinnor). Det blir förstås en oskyddad del, men som t.ex. alla RPG-spelare känner till har speldesigners svårt att låta bli att låta kvinnorna se "sexiga" ut, vilket automatisk verkar leda till att det går åt mindre tyg :) (det går väl lite igen även i Star Trek).

Redigerad av Fleetadmiral

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Om man tänker på den klingonska anatomin har de en del extraorgan som t.ex. en tredje lunga - i fall att en annan skulle skadas. Vidare är det ju så att bröstkorgen täcker området i fråga och deflekterar skador. Om jag skulle gissa skulle jag tro att klingons är ganska rubusta av sig (vilket inkluderar en välutvecklad benstomme, extraorgan m.m.) som ett resultat av en evolution i en tuff miljö med mycket inbördes konflikter och strider vilket gynnat dylika mutationer. Således kanske det inte gör så mycket att de blottar området i fråga.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu

×