Jump to content

Into Darkness spelar in mer pengar än vad Paramount hoppades på *Uppdaterad*


Nyhet

Recommended Posts

Star Trek Into Darkness har än så länge spelat in 31,7 miljoner dollar, skriver Boxofficemojo.com. Siffrorna gäller från torsdag till lördag i de sju länder som Star Trek (2009) presterade bäst i. Filmen går därmed bättre än vad Paramount förväntade sig.

Dessa är sju länder inkluderar viktiga marknader som Storbritannien, Tyskland och Australien. I Storbritannien ökar intäkterna med 47 procent, i Tyskland med 80 procent och i Australien med 53 procent jämfört med den förra filmen. Totalt ökar intäkterna med 70 procent.

Så här ser det ut land för land:

  1. Storbritannien 13,3 miljoner dollar
  2. Tyskland 7,6 miljoner dollar
  3. Australien 5,5 miljoner dollar
  4. Mexiko 3 miljoner dollar
  5. Övriga tre länder 2,3 miljoner dollar

Paramount satsar stenhårt på att göra Star Trek till en framgång även utanför USA denna gången, skriver Thewrap. Förra gången kom bara 128 miljoner dollar av de totalt 387 inspelade miljonerna från andra länder än USA och Kanada. Att en Hollywoodblockbuster går bättre på hemmaplan hör till ovanligheterna i dag. Filmbolaget har därför gjort noggrana marknadsundersökningar för att ta reda på vad den internationella publiken vill see.

 

-Mindre Star Trek, mer action är det korta svaret, sa chefen för Paramounts internationella distribution, Anthony Marcoly, till Thewrap i förra veckan.

Marcolys huvudmål för Into Darkness den första öppningshelgen var att filmen ska spela in mer än 19 miljoner dollar i de sju största marknaderna utanför USA. Han hoppades att Into Darkness ska kunna matcha eller gå lite bättre än Ridley Scotts “Prometheus”, som förra sommaren drog in 25 miljoner dollar i samma sju länder, däribland Storbritannien och Tyskland.

Det första delmålet har därmed klarats med god marginal.

 

Tillägg 18.28

 

Källa Källa 2

 

[ Till originalnyheten ]

Edited by Nyhet
Link to comment
Share on other sites

Mycket goda nyheter. Jag var lite orolig för hur det skulle gå. Förhoppningsvis är det mer sålda biljetter i dessa länder med och inte bara större intäkter på grund av högre biljettpriser pga 3d och Imax.

Samtidigt tror jag att Paramount gör för lite och fel saker när de försöker sälja Star Trek utanför USA. I de flesta länder är inte Kirk, Spock och resten av gänget särskilt känt. Det är därför de vill ha mer action än Star Trek.

Det räcker alltså inte med att bränna allt krut under några månader innan premiären om de verkligen vill att det ska bli en succé. De borde ha satsat på att få större tv-kanaler på att visa TOS remastered. De kunde i princip ha skänkt bort serien, bara den visas t ex sen eftermiddag eller söndagsmorgon för att locka barn och tonåringar till filmen. Och arbetat med att ge ut Stjärnflotteakademiböckerna översatta till alla europeiska länder. Eller fått in Star Trek via skolor. Man hade kunnat låtit hjältarna promota vetenskap och rymdforskning.

Eller fått ut minst två bra Star Trek-spel som riktar sig till en yngre publik långt tidigare än bara ett dåligt två veckor innan premiären.

Med andra ord jag är säker på att det finns mängder av saker man hade kunnat gjort för en billigare penning som hade lockat lika många eller fler till biograferna. Dessutom hade man byggt något långsiktigt. Jag tror om de bara går efter marknadsundersökningar vad folk kortsiktigt vill se att de förlorar i slutändan hjärtat och värderingarna i Star Trek. Nu är det dock tur att Abrams aldrig skulle tillåta sig att styras av vad dessa kortsiktiga marknadsförare vill. Och att Orci är ett stort Star Trek-fan. Så därför funkar även actionsekvenser och att man gör filmen mer internationell med att ha fler brittiska skådespelare samt London med i den.

Edited by Aike
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...