Gå till innehåll
Nyhet

ISS livstid har förlängts med minst 10 år

Rekommenderade inlägg

BildRymdstationen ISS har varit under konstruktion tills för bara något år sedan, och har trots det under den tiden uträttat otroligt mycket inom ett flertal områden. "Nu när stationen är färdigbyggd har vi bestämt oss för att fortsätta använda rymdstationen åtminstone fram till och med 2024", säger en företrädare för Nasa.

 

Först och främst är ISS existens avgörande för studierna av effekterna vid långvariga rymdresor, i första hand hälsorelaterade sådana. Vägen till Mars går via ISS.

 

Ett program som kan ge genombrott inom en snar framtid, med avseende på den mörka materian, är experimenten med Alpha Magnetic Spectrometer.

 

Under 2016 skickas laboratoriet Cold Atom Lab upp till ISS. I laboratoriet kommer man att skapa den kallaste platsen i det kända universum. Det gör det möjligt att studera exotiska former av kvantmaterial, som Bose-Einstein-kondensat.

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Redigerad av Nyhet

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

ISS blev officiellt klar i slutet av maj 2011. Allt som tillkommit/tillkommer sedan dess räknas som extra tillbyggnader (eller expansioner), bl.a. laboratoriet (2016) som omnämns i artikeln (många fler mindre moduler är att vänta).

http://www.dvice.com/archives/2011/05/the_internation_1.php

Redigerad av Fleetadmiral

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu

×