Gå till innehåll
Nyhet

Variety: Roberto Orci kommer att regissera Star Trek XIII

Rekommenderade inlägg

BildDet har nu gått snart ett år sedan avslöjandet att J.J. Abrams skulle regissera den nya Star Wars-trilogin, och sedan dess har frågan vi alla undrat över varit: Vem ska då regissera Star Trek XIII?

 

Det har ryktats om Joe Cornish, Bryan Singer, Rupert Wyatt, med flera, men nyligen har ett nytt namn - som samtidigt är ett gammalt namn - varit på allas läppar, och nu uppger underhållningstidningen Variety att Paramount har fattat sitt beslut: Roberto "Bob" Orci kommer att regissera nästa Star Trek-film.

 

Bob Orci har varit med som manusförfattare på båda de senaste två Star Trek-filmerna och krediteras även som medproducent till Star Trek Into Darkness, men detta blir hans första tur i regissörsstolen.

 

Orci är med i manusgruppen även den här gången, tillsammans med de nya och tämligen okända manusförfattarna J.D. Payne och Patrick McKay.

 

Således ser det här ut att bli en produktion som blandar nytt och gammalt, och även en som har flera inbitna trekkies i spetsen. Hur kommer det att påverka filmens regi och manus? Hur kommer det att påverka dess budget och demografi? Det vet vi inte än; allt vi vet är att vi lever i spännande tider!

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ett spännande val. Orci har goda kunskaper om Star Trek, är trekkie och stor förståelse för Kirk och Spock eftersom figurerna delvis är baserade på hans och Kurtzmans personligheter. Jag tror att han har tillräckligt allmänna kunskaper inom filmskapande från manus- och producentarbete för att klara regin med.

Det jag ser som den stora nackdelen med att välja just honom är att han är just en ärketrekkie. Tidigare har Abrams och Burke balanserat honom, Lindelof och Kurtzman som icke-trekkers. Nu är den maktbalansen förändrad. Risken är att det blir för mycket av det goda för trekkers, men för lite för en mer allmän publik.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Inklistrad som formaterad text.   Klistra in som klartext istället

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa nytt...