Gå till innehåll
Nyhet

Star Trek: Phase II lanserar Kickstarter-kampanj

Rekommenderade inlägg

phaseii_140514.jpg

Gräsrotsfinansiering har länge använts av valkampanjer och universitet, men det är först på senare år som populära crowdfunding-sidor såsom Kickstarter och Indiegogo har gjort det möjligt för mindre föreningar utnyttja den här finansieringsmodellens fulla potential.

Detta har lett till ett rejält uppsving för fanfilmsprojekt, från den tämligen okända kortfilmen Star Trek: Deception till den makalöst framgångsrika fanserien Star Trek Continues.

 

Nu har även den långlivade och populära fanserien Star Trek: Phase II slutit sig till leden, och dragit igång en egen Kickstarter-kampanj. Gruppen har skapat nya Star Trek-avsnitt i mer än tio år nu, med gästskådespelare såsom George Takei, Walter Koenig och Denise Crosby, och medverkande såsom David Gerrold, D.C. Fontana och Rod Roddenberry.

 

På mindre än en dag har kampanjen snart uppnått sitt ursprungliga mål, 10 000 dollar, som ska gå till att färdigställa postproduktionen av det fördröjda avsnittet The Holiest Thing. Gruppen bakom Phase II hoppas dock på att rejält överskrida sitt grundmål, och samla in tillräckligt mycket pengar för att färdigställa ytterligare två avsnitt och dessutom skapa flera nya kulisser till deras nya inspelningsstudio.

 

Just den nya inspelningsstudion är nog någonting som kan tilltala många trekkies: Gruppens nya anläggning ligger på 1200 kvadratmeter, och ger dem därmed utrymme att återskapa alla kulisserna från Desilu-studion där Star Trek: The Original Series spelades in för snart 50 år sedan.

 

Deras högsta "stretch goal" ligger på 90 000 dollar, vilket ska täcka tre nya avsnitt, nya kulisser och ett helt års hyra. Det är ingen struntsumma, men med tanke på att Star Trek Continues lyckades dra in mer än 126 000 dollar till sin kampanj är det långt ifrån ouppnåeligt, och med sitt imponerande kontaktnät och närmare 150 000 Facebook-fans har Phase II-gänget goda förutsättningar för att lyckas.

 

(tack till forumanvändaren startrek92 för nyhetstipset)

 

Källa Källa 2

 

[ Till originalnyheten ]

Redigerad av Nyhet

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack för omnämningen i artikeln! Jag hade glömt att axanar klarade 100 tusen dollars gränsen, då känns det ju nästan fel om en serie som varit igång 10 år inte klarar 150 tusen dollars gränsen ;)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ja, i nuläget ser det rätt bra ut!

Sedan är det nog värt att bära i åtanke att eftersom Phase II är en mycket gammal produktion kan många följare vara sådana som varit intresserade en gång men vars intresse svalnat över tiden.

Axanar hade färre fans och mindre att visa upp, men däremot förmånen att det sågs som nytt och fräscht.

Lite samma grej med STC, som dock hade den ytterligare förmånen att första avsnittet varit så väl omtyckt.

Det ska bli intressant att se hur resultatet blir! Jag tror nog att Phase II kan nå 90 000 dollarsmålet, i alla fall, men det krävs nog att de för en väldigt aktiv och levande kampanj.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu

×