Jump to content

Se första trailern för fanfilmen "Star Trek: Captain Pike"


Nyhet
 Share

Recommended Posts

 

IndieGoGo-kampanjen för fanfilmen Star Trek: Captain Pike är inne på sitt sista halvdygn, och med grundmålet ur vägen försöker de nu samla in pengar för att utöka sin specialeffektsbudget och undvika behovet att komplettera kassan med en andra finansieringskampanj längre fram i tiden.

 

Kanske kan några bli övertygade att donera av deras nya trailer, som finns att se https://www.youtube.com/watch?v=tl2y3zZDJqE.

 

Långtida Star Trek-fans vet att Christopher Pike är namnet på stjärnskeppet Enterprises befälhavare i det ursprungliga pilotavsnittet The Cage, men för den mindre insatte kan namnet klinga mindre bekant, eftersom han hastigt och utan ceremoni ersattes med den mer dynamiske kapten Kirk. Annorlunda gick det för hans försteofficer Spock, spelad av Leonard Nimoy, som var den enda ur besättningen som blev kvar när serien omarbetades och sedan dess har blivit en av genrens mest ikoniska figurer.

 

När Leonard Nimoy gick bort tidigare i år började hans son, Adam Nimoy, att började samla in pengar till en dokumentär om den mannen bakom öronen. Nu är insamlingen över, och med ett slutbelopp på 662 640 dollar har den dragit in mer pengar via Kickstarter än någon annan dokumentärfilm har gjort förr. Nu ser vi fram emot att se vad det blir av For The Love Of Spock, som väntas bli klar lagom till nästa års firande av Star Treks 50-årsjubileum.

 

garth_spock_whom_gods_destroy_150708.jpg

 

Två insamlingar avslutas, och en ny tar vid. Det är dock inte någon liten uppstickare som kommer och tigger smulor vid våra bord, utan mastodontprojektet Axanar, som med två enormt framgångsrika Kickstarter-kampanjer i ryggen redan har samlat in mer än 700 000 dollar. De första hundratusen har mestadels gått åt till att producera aptitretaren Prelude to Axanar, och de övriga pengarna har i stor del gått till att bygga och utrusta Ares Studios, som kommer att användas till att spela in Axanar och eventuellt även kommer att agera som en språngbräda för framtida filmprojekt.

 

Med sin nya kampanj hoppas produktionslaget samla in $330 000 till att finansiera filmens första akt, med slutmålet att över loppet av flera kampanjer samla in hela 1,32 miljoner dollar för att finansiera hela filmen. Av projektets tidigare framgångar att döma verkar det nog uppnåeligt, men frågan är hur mycket längre fansens generositet kommer att sträcka sig.

 

Än så länge har den nya kampanjsidan endast delats med tidigare donatorer, medan allmänheten får vänta i två dagar till. Under tiden kan man spana in den här (meta)förhandstitten på io9, eller titta på Prelude to Axanar och fantisera om det som komma skall.

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Edited by Nyhet
Link to comment
Share on other sites

Stoppade in en peng i Axanars nya insamling (som även ni som inte donerat innan kan donera till någon gång imorgon). Vill verkligen se den filmen. Känner att de har något fantastiskt på gång. På sidan för den nya insamling kan man se en scen från filmen... och det ser verkligen lovande ut.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...