Jump to content

Antologiserien "Strange New Worlds" återvänder


Nyhet
 Share

Recommended Posts

strange_new_worlds_150716.jpg

Har du en Star Trek-berättelse som du bara måste dela med dig av? Då är det dags att vässa pennorna och plocka fram synonymordlistan, så att du är redo när skrivartävlingen Strange New Worlds gör sitt återtåg. Frågan är dock om det återigen kommer att bli en årlig företeelse, och om tävlingen den här gången kommer att vara öppen för bidrag från utanför USA och Kanada.

 

Den första volymen i Strange New Worlds-serien publicerades 1998, med 18 berättelser skrivna av vanliga Star Trek-fans. En av de nyblivna författarna var mjukvaruutvecklaren Dayton Ward, som sedan dess har blivit ett utav de riktigt stora namnen inom Star Trek-baserad skönlitteratur.

 

Antologiserien fortsatte med en ny volym varje år fram till och med 2007, och flera av vinnarna har sedan dess skrivit flera romaner och noveller som tar plats i Star Treks universum.

 

Nu ser det ut som att skrivartävlingen är på väg tillbaka, enligt ett meddelande på utgivaren Simon and Schusters hemsida:

 

The 50th anniversary of Star Trek is coming! Get news about Star Trek book releases, book deals, giveaways, trivia, sweepstakes and a brand-new Strange New Worlds writing contest launching later this year.

 

Frågan är om det kommer att bli till en årlig tävling igen, eller om det bara blir en speciell jubileumsvolym.

 

...fast en ännu större fråga för oss i Sverige är kanske om vi får vara med över huvud taget. Tidigare så har tävlingen enbart varit öppen för fans som är bosatta i USA och Kanada (exklusive Quebec), så vi får hoppas att de väljer att kasta ett större nät den här gången.

 

Källa Källa 2

 

[ Till originalnyheten ]

Edited by Nyhet
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...