Jump to content

Rykte: Nya TV-serien utspelar sig efter Star Trek VI: The Undiscovered Country


Nyhet

Recommended Posts

Du kan vilja replikera en nypa salt eller två. Just nu rapporteras det vitt och brett att den nya Star Trek-TV-serien kommer att vara en säsongsantologi som utspelar sig i primäruniversumet och efter händelserna i Star Trek VI: The Undiscovered Country. Men hur tillförlitliga är dessa uppgifter, egentligen?

 

Historien börjar borta på underhållningsnyhetssidan Birth. Movies. Death., där redaktören Devin Faraci rapporterar att "en pålitlig källa" har gett honom lite nya uppgifter om den kommande TV-serien. Enligt artikeln kommer serien att utspela sig efter händelserna i Star Trek VI: The Undiscovered Country men innan Star Trek: The Next Generation. Handlingen kommer att ta plats i primäruniversumet, men inte ombord ett stjärnskepp som bär namnet Enterprise.

 

Både tiden och platsen kan dock komma att ändras, för enligt Faracis källa kommer den nya TV-serien att vara utformad som en säsongsantologi, vilket potentiellt skulle kunna innebära att olika säsonger utspelar sig ombord olika skepp och med olika karaktärer.

 

Ska man tro på de här uppgifterna? Devin Faraci har varit aktiv som kulturreporter i mer än tio år, och anses av många vara en tillförlitlig källa. Det här skulle inte vara första gången han gjorde ett stort avslöjande om en kommande film eller TV-serie som senare visade sig stämma ... men det vore inte första gången han har haft fel. Till exempel så skrev han år 2010 en artikel med titeln Scoop! No Khan in STAR TREK 2, och vi vet ju alla hur det gick med den saken.

 

Summa summarum? Det här är ett rykte. Det kan mycket väl stämma, men det är nog bäst att ha saltkvarnen nära till hands.

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Jag tror detta ryktet förmodligen är sant. Mycket pekar på det.

 

1. Bryan Fuller sa redan 2009 när han pratade om att han ville göra en ny serie att han ville återvända till originalseriens anda.

2. Nicholas Meyer har anlitats och han har också nämnt att Fuller vill göra något efter den sjätte filmen eller i den sjätte filmens anda.

3. Detta är enda sättet att låta William Shatner få en gästroll, biroll eller tom en huvudroll. Att låta honom vara med skulle ge hans figur ett värdigt avslut samtidigt som det skulle locka många tittare till den inledande avsnitten på CBS. Shatner är helt enkelt störst och mest känd av alla Star Trek-skådisarna. Åtminstone på den amerikanska marknaden. Att återse honom i rutan som är dessutom något som skulle intressera många trekkers.

4. Det ger möjlighet till Takei, Nichols och Koenig att gästspela.

5. Att lägga serien här och med Shatner och TOS-skådisarna skulle locka tittare över generationsgränserna eftersom alla från farfar som såg TOS på 60-talet till de som har vuxit upp med den nätnärvaro dessa skådespelare har.

6. Äldre trekkers är en kassako för CBS när man ser på försäljning av merchandise. JJ Abrams ville ju att de skulle dumpa den gamla tidslinjen och satsa på hans filmer. Men även om filmerna är succér så var försäljningen av kringprylar en flopp, samtidigt som originalserien säljer som smör. Att knyta TOS-skådisar till det på något sätt gör det mer lukrativt eftersom samlarna blir mer intresserade.

7. Alla tidigare Star Trek-serier och den nya filmserien har låtit åtminstone en figur i tidigare serier överlämna facklan i inledningen. Detta är en Star Trek-tradition som Fuller och Kurtzman är mycket medvetna om. Det finns helt enkelt ingen anledning att inte göra det nu heller.

Edited by Aike
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...