Jump to content

Paramount: "Värmeböljan i Europa skadade Beyonds intäkter"


Nyhet
 Share

Recommended Posts

Värmeböljan i Europa förra veckan minskade Star Trek Beyonds förväntade intäkter internationellt, och var en orsak till att premiärhelgen gick sämre än för Star Trek Into Darkness, hävdar Paramount, skriver Deadline.

 

Star Trek Beyond sålde färre biljetter i länder som Storbritannien, Tyskland och även här hemma i Sverige än Into Darkness. Ökningar syntes dock i Ryssland och Asien samt i biljettförsäljningen för imax-biljetter utanför USA. Into Darkness sålde imax-biljetter för 2,8 miljoner dollar, medan Beyond sålde för 3,2 miljoner dollar.

 

Deadline uppskattar att Beyond kommer spela in drygt 200 miljoner dollar på den internationella marknaden och en avsevärd del av intäkterna kommer att komma från Kina, där filmen har premiär den 2 september.

 

Boxofficemojo har tidigare i veckan förutspått att filmen kommer sälja biljetter för 180-190 miljoner dollar i USA och Kanada. Således antas Beyond totalt spela in 380-390 miljoner dollar.

Into Darkness slutresultat var 467 miljoner dollar.

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Jag tycker den känslan som vi har diskuterat tidigare på Databasen att Beyond har marknadsförts mindre runt om i världen bekräftas. Det och det faktum att Star Trek är mest populärt på nordliga breddgrader gör ju att kombinationen av lite marknadsföring och fint väder innebär minskade intäkter.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...