Gå till innehåll
Nyhet

Walking Dead-skådis får huvudrollen i Discovery

Rekommenderade inlägg

sonequa-martin_0_161215.jpg

Nu vet vi vem som kommer att spela huvudrollen i Star Trek Discovery. Det är ingen mindre än en Walking Dead-stjärna, avslöjar Entertainment Weekly.

 

Huvudrollen, går enligt källor tidningen har talat med, till Sonequa Martin-Green. Hon blir i sådant fall den första afro-amerikanska kvinnan som har huvudrollen i en Star Trek-serie. 

 

Martin-Green spelar Sasha Williams i Walking Dead sedan säsong tre. Enligt Entertainment Weekly kommer hon att kombinera rollerna som Williams med Star Trek-rollen. CBS har dock valt att inte kommentera uppgifterna.

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag vet ingenting om henne. Förhoppningsvis är det ett bra val.

 

Samtidigt verkar det vara en trend i Hollywood att låta kvinnor få huvudrollerna i science fiction och fantasy numera.

Jennifer Lawrence i Hunger Games, Daisy Ridley i The Force Awakens, Felicity Jones i Rogue One, Noomi Rapace i senaste Alien, nya Ghostbusters med kvinnor i huvudrollerna. Finns säkert fler. Således är det verkligen inget banbrytande med att välja Martin-Green, utan något som verkar ligga i tiden.

 

Att hon är svart är inte heller någon större grej med tanke på att USA har en svart president, den mest populära programledaren (Oprah) är svart och flera ledande politiker har ju under 2000-talet varit svarta. Så något statement är det inte att ha en svart kvinna som huvudrollsinnehavare, utan också något som följer tidsandan.

 

Så förhoppningsvis blev hon vald för att hon passar bäst för rollen, inte på grund av någon vilja att Star Trek skall stå för väldigt progressiva värderingar. Tyvärr verkar den generationen (dvs 60- och 70-talister) som numera styr Star Trek både professionellt och i fanfilmerna har fått för sig att Star Trek är en plattform för en viss typ av politiska budskap som knappt fanns i TOS. Med det menar jag att TOS stod för universella och andliga (dock inte tydligt kopplade till någon religion) värden ofta samtidigt som det fanns en hel del liberala, progressiva och konservativa idéer med i serien. Den andliga och metafysiska biten är ju numera betydligt mindre (och har varit så i princip sedan 90-talet) och det verkar som om det blir mer och mer progressivt och polariserande i Star Treks tankevärld.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu

×