Jump to content

Walking Dead-skådis får huvudrollen i Discovery


Nyhet
 Share

Recommended Posts

sonequa-martin_0_161215.jpg

Nu vet vi vem som kommer att spela huvudrollen i Star Trek Discovery. Det är ingen mindre än en Walking Dead-stjärna, avslöjar Entertainment Weekly.

 

Huvudrollen, går enligt källor tidningen har talat med, till Sonequa Martin-Green. Hon blir i sådant fall den första afro-amerikanska kvinnan som har huvudrollen i en Star Trek-serie. 

 

Martin-Green spelar Sasha Williams i Walking Dead sedan säsong tre. Enligt Entertainment Weekly kommer hon att kombinera rollerna som Williams med Star Trek-rollen. CBS har dock valt att inte kommentera uppgifterna.

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Jag vet ingenting om henne. Förhoppningsvis är det ett bra val.

 

Samtidigt verkar det vara en trend i Hollywood att låta kvinnor få huvudrollerna i science fiction och fantasy numera.

Jennifer Lawrence i Hunger Games, Daisy Ridley i The Force Awakens, Felicity Jones i Rogue One, Noomi Rapace i senaste Alien, nya Ghostbusters med kvinnor i huvudrollerna. Finns säkert fler. Således är det verkligen inget banbrytande med att välja Martin-Green, utan något som verkar ligga i tiden.

 

Att hon är svart är inte heller någon större grej med tanke på att USA har en svart president, den mest populära programledaren (Oprah) är svart och flera ledande politiker har ju under 2000-talet varit svarta. Så något statement är det inte att ha en svart kvinna som huvudrollsinnehavare, utan också något som följer tidsandan.

 

Så förhoppningsvis blev hon vald för att hon passar bäst för rollen, inte på grund av någon vilja att Star Trek skall stå för väldigt progressiva värderingar. Tyvärr verkar den generationen (dvs 60- och 70-talister) som numera styr Star Trek både professionellt och i fanfilmerna har fått för sig att Star Trek är en plattform för en viss typ av politiska budskap som knappt fanns i TOS. Med det menar jag att TOS stod för universella och andliga (dock inte tydligt kopplade till någon religion) värden ofta samtidigt som det fanns en hel del liberala, progressiva och konservativa idéer med i serien. Den andliga och metafysiska biten är ju numera betydligt mindre (och har varit så i princip sedan 90-talet) och det verkar som om det blir mer och mer progressivt och polariserande i Star Treks tankevärld.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...