Gå till innehåll

Trekkers i Södra Sverige läggs ner


Nyhet

Rekommenderade inlägg

I helgen höll Star Trek-föreningen Trekkers i Södra Sverige sitt sista årsmöte. Styrelsen och medlemmarna beslöt att lägga ner föreningen, skriver TSS på sin hemsida.

 

Så här skriver föreningen:

 

Information till alla medlemmar:

På årsmötet i dag togs det andra beslutet av två enligt stadgans tionde paragraf, vilket innebär att föreningen nu läggs ner.

Det innebär att det inte längre går att bli medlem eller förnya sitt medlemskap. De medlemsavgifter som är inbetalda för innevarande år kommer att återbetalas. En minimal styrelse är vald med uppgift att hantera avslut av bankkonto etc. Senast 31 december 2020 kommer allt sådant praktiskt att vara avslutat, men förmodligen innan dess.

Årsmötet beslutade också att anordna en sista biovisning i sommar med efterföljande middag. Mer information kommer att komma om detta, men boka in lördagen den 13 juni redan nu!

Vi vill tacka alla hundratals medlemmar som har passerat genom åren! Det har varit många och roliga visningar, bowlingträffar, grillkvällar, mässbesök och mycket annat.

LLAP / Avgående styrelsen

 

Trekkers i Södra Sverige bildades i december 1996 och var den andra Star Trek-föreningen i Sverige efter West Coast Trekkers. Föreningen har arrangerat Star Trek-visningar i Skåne, Blekinge och Småland sedan dess.

 

Star Trek Databas beklagar att föreningen nått vägs ände, men tackar för alla år som den har förgyllt Trekkersverige.

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 3 veckor senare...
On 2020-02-01 at 11:23, thestargaze sade:

Gud va tråkigt. finns det någon planner på en  ny föreing eller liknande? Facebook grupp eller så?

 

FB-sidan kommer att finnas kvar tills vidare. Kanske något mer kommer att göras för att hålla ihop den gamla TSS-familjen, men det ligger lite i framtiden.

 

En ny förening är nog inte sannolik. Anledningarna är desamma (enligt min mening) som varför föreningen lades ner:

  1. Inte tillräckligt många vill engagera sig.
  2. Det behövs inte någon förening.

Intresset för Star Trek har inte minskat. Det handlar snarare om att de som varit med länge (däribland undertecknad) inte längre orkade dra det tyngsta lasset, och de som är nya är inte direkt föreningsmänniskor. Och vi kan göra det mesta som vi gjort förut utan att ha en förening med styrelse, stadgar och årsmöten – inbillar jag mig iaf. 😉

 

/ Kiwi

Siste ordföranden i TSS

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hur många medlemmar var ni under sista året? Du skriver också att ni kommer fortsätta utan förening. Kan du utveckla det.

 

Vore kul också att höra lite mer om varför föreningen enbart verkade leva i västra Skåne under sista åren. Minns att föreningen vid starten och genom åren hade en del medlemmar även i Blekinge och Småland. Vad hände där?

Redigerad av Aike
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Var med i konversationen

Du kan skriva ett inlägg nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att skriva inlägg med ditt konto.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Inklistrad som formaterad text.   Klistra in som klartext istället

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...