Jump to content
Sign in to follow this  
Supreme Commander JAF

Någon som kommer ihåg en tecknad tv-serie?

Recommended Posts

När jag var ute och reste såg jag en dvd med en tecknad serie i tre olika avdelningar men med samma karraktärer i alla. I första delen reser dom i historien från forntid till nära framtid. I nästa del är dom i människokroppen och i den sista är dom, vilket är intressantast, i rymden och åker omkring i rymdskepp och, nästan ala star trek, besöker olika planeter och upplever intressanta äventyr. Någon som kommer ihåg den serien och i så fall vet om den finns på dvd och på svenska/engelska? Huvudpersoner är en ungdomlig man tillsammans med en likaledes ungdomlig kvinna. Till sin hjälp har de en skäggig proffesor och en robot (åtminstonde i rymdserien). J.

Share this post


Link to post
Share on other sites

*Suck* *nostalgisa*

Jag minns de tre underbara underbara tv-serie som har gick på slutet av 70-talet och början av 80-talet, men en av dem är redan min stora favoritfilm när jag var liten... Jag minns att VHS-band var väldigen sliten för att jag såg om ochom hela tiden eftersom det beror på två anledningar till varför VHS-band blev sliten... Stackars mina föräldrar som bara blev less på mig som tjatade hela tiden. *ler och minns period i min barndom*

Det tre tecknande tv-serie heter: "Det var en gång- Tidernas äventyr", "Det var en gång i rymden" och "En cellsam historia". Tv-serien har gjort av Albert Barillé och var otroligt välgjord och bra "pedagogisk" upplägg på denna tiden.(Jag minns att det är ovanligt att läraren använder de alla tv-serien som utbildningsmateral på mina lektionerna när jag gick på lågstadiet)

Den första tv-serie "Det var engång- Tidernas äventyr" kommer för första gången på DVD den 25 oktober. DVD innehåller 26 avsnitten på 6 DVD-skvior och har de ursprungliga svenska rösterna.

www.dvdsverige.com/P_showitem.asp?itemid=PV5511724

Edited by Nettan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...