Jump to content

Följ rymdäventyret live


Nyhet
 Share

Recommended Posts

Följ kosmonauten och astronauten Christer Fuglesangs historiska rymdfärd med den amerikanska rymdfärjan Discovery till rymdstationen ISS i SVT 02.55-06.00 ”Rymdspecial” eller på TV4 03.00-04.00 ”Förste svensken i rymden – uppskjutningen”. Är du svårväckt kan du sms:a texten ”Godmorron rymden” så ringer Godmorron Sverige till dig och väcker dig i tid till sändningen.

Ikväll (den 6/11) kl. 21.30 till 22.00 visar SVT2 en dokumentär om rymdfärden. Programmet visas i repris 7/12 och 9/12. På TV4 visas ikväll en dokumentär med Christer i ”Drömmen om rymden” kl. 21.00-21.55. Enligt TV4:as hemsida kommer de även den 13 december att visa en direktsänd intervju från rymden.

Mer information finns på:

NASA

Rymdstyrelsen

Christers nyhetsbrev

SVT-rymdspecial

TV4-Christer Fuglesang

Källa

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Blev tyvärr tvungen att radera alla inlägg i detta ämne.

Testade en ny funktion för redigering av nyhetsämnena i detta forum och istället för att redigera det första inlägget så redigerades alla inlägg. Kan tyvärr inte få tillbaka dessa inlägg.

Jag ber verkligen om ursäkt för att detta hände :rodna: :(

Link to comment
Share on other sites

Det var trist att texterna försvann. :( Nu har man i alla fall börjat tanka igen och nedräkningen "T-6 hours and counting" är igång och det är lovande. Skulle vädret vara sämre hade man inte påbörjat den omständiga tankningen av STS-116. Men chanserna är sämre nu än i det första försöket, bara 30 procent, men det kan snabbt ändra sig. Nästa naturliga stopp blir "T-3 hours and holding" fortsätter man sedan med "T-3 hours and counting" är besättningen på väg in i Discovery.

Som jag tidigare skrev i en text men som försvann: Om nu SVT eller TV4 sänder så titta och inte minst lyssna samtidigt på NASA:s webb-TV. Där får man reda på så mycket mera än på de svenska kanalerna som mest "bluddrar" om självklarheter och sedan missar en del väsentliga saker. Att lyssna på flygledaren och höra GO eller NON GO från alla kontrollstationer är en upplevelse...

Link to comment
Share on other sites

And liftoff...äntligen!!!! Christer Fuglesang är på väg ut i rymden och idag kan vi vara stolta med att vi har en svensk astronaut med rymderfarenhet.

Det kommer att bli spännande att följa rymdresan under de kommande 12 dagarna. Enligt TV4 så kommer en vän rapportera vad Christer Fuglesang upplevde vid uppskjutningen i morgonprogrammet i TV4 (med ensamrätt). Det lär ochså bli intressant att följa interjuvn på fredag med Christer från rymden.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...