Jump to content

NASA utvecklar Star Trek-liknande dator


Nyhet

Recommended Posts

NASA arbetar för närvarande på en uppsättning mjukvaruverktyg som kallas Virtual Iron Bird (VIB) - den virtuella järnfågeln. Tanken med verktygen är att de skall utvecklas till ett avancerat datorsystem som kommer att kunna visa ritningar, specifikationer, komponenter, procedurer, historik, simulera händelseförlopp, erbjuda lösningar och diagnoser för problem som kan vänta framtida rymdresenärer, mm., allt på en datorskärm.

"VIB-systemet är en tidig form av en Star Trek liknande huvuddator. Virtual Iron Bird som ibland kallas Mission on a Disk kommer att innehålla allt som är känt om en rymdfarkost, och placeras på framtida rymdskepp", säger Mark Shirley, en dataexpert på NASA’s Ames Research Center i Kalifornien.

Källa

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

där ser man ytterligare ett exempel på hur Star Trek påverkat världen. många uppfinningar uppstod genom att nån såg på star trek och fick en idé. några exempel är mobiltelefonen (den som var sladdlös), den första rymdfärjan (Enterprise) och många andra saker. såg en dokumentär om detta fenomen på Discovery Channel förut.

Edited by NX-01
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...