Jump to content
Sign in to follow this  
Nyhet

Den stora energibarriären vid Vintergatans centrum, finns den?

Recommended Posts

giant_blackhole_080116.jpg I filmen The Final Frontier reser USS Enterprise till det förmodade farliga området vid Vintergatans centrum.

Nu har astronomer upptäckt att det enormt massiva svarta hålet i Vintergatans centrum (miljoner gånger tyngre än solen) sänder ut extremt energirika gammastrålar (på tiotals triljoner elektronvolt) som är förödande för allt liv inom en bubbla som är tusentals ljusår i tvärsnitt. Enligt forskarna fungerar det svarta hålet som en kosmisk partikelaccelerator, där protoner i oerhörd hastighet kolliderar med andra "långsammare" protoner, och skapar gammastrålningen.

[bilden visar en illustration av det jättelika svarta hålet i Vintergatans centrum och unga stjärnor som här ligger oerhört tätt]

Källa

[ Till originalnyheten ]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intressant! Undrar vad dom kommer på mer om detta fenomen.

Men knappast något som berör oss här i krokarna? Man får väl helt enkelt undvika att förlägga sin industrisemesterresa dit i sommar!

Läcker bild för övrigt!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Detta är givetvis intresant, men inget nytt för oss trekkers. Vi visste ju redan detta. Kirk har ju varit där och tillbaka. Han frågade gud vad han ska med ett rymdskepp till :w00t:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...