Jump to content
Sign in to follow this  
Nyhet

Natascha Kampusch fick hjälp av Star Trek

Recommended Posts

natascha_kampusch_080602.jpgÖsterrikiskan Natascha Kampusch, som för två år sedan flydde från Wolfgang Priklopils hem där hon varit fånge sedan 10 års ålder, berättar idag för den brittiska tidningen The Times om hennes tid i fångenskap och hur hon har det nu. Hon berättar bland annat om att hon under fångenskapen fann sin syn på rätt och fel genom att titta på Star Trek på TV. Även om hon inte gillar allt med serien så säger hon att det i serien (och då är det TOS och TNG vi talar om) finns en komplett filosofi med en etisk dimension som hon kunde lära sig av. Som exempel nämner hon reglerna kring att inte involvera sig i andra civilisationer.

Hon talar vidare om hur TV, som en relativt banal och lättsam underhållning, i Star Trek ändå kunde porträttera viktiga händelser i nutiden, såsom att det kalla kriget mellan Sovjetunionen och USA kunde jämföras med romulanerna mot Federationen.

Hela artikeln kan läsas i länken här nedan (under källa).

Källa

[ Till originalnyheten ]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Som nämnts på detta forum många gånger så fins det mycket god moral och värderingar i ST. Något som vi alla kan lära av.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...