Jump to content

Galaxer i mina braxer - om svenskt science fiction-förakt


Nyhet

Recommended Posts

I veckans Kino på P1 som precis sänts diskuterades Battlestar Galactica (skriven av Ronald D Moore som även skrev stora delar av Star Trek: Deep Space Nine), som precis slutat sändas och frågan gäller varför den aldrig blivit särskilt stor i Sverige. Kan serien ha fallit offer för det svenska science fictionföraktet frågar sig programledaren Roger Wilson (en programledare som för övrigt vunnit det prestigefyllda priset Guldpennan). Andra frågor som ställs är om varför det är så svårt att ta till sig samhällskritik eller religiösa bryderier när den utspelas bland gigantiska rymdskepp och glansiga rymddräkter och om ”Kenny Begins” är så mycket science fiction-film en svensk kan klara av? Annat som berörs i kvällens diskussion är den fjärde Terminatorfilmen som går upp i maj på biograferna. Inom kort går det att ladda ner programmet via länken nedan.

Källa

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Jag tror att sci fi har fått barnprogramstämpel i sverige. Titta bara på vad våra största sci fi serier heter: Kenny starfighter (barn, ungdom) och vintergatan 5a ((sommarlovsprogram, barn ungdom). De talar för sig själv! Jag är inne på att ända sättet att få till en stor sci fi satsning i sverige är att rikta det mot barn och ungdom. Undantaget möjligen humorprogram. J.

Link to comment
Share on other sites

Trevligt att Kanal 5 kommer äntligen att visa säsong 4 också av BSG i sommar, om än sent på fredagsnatten. Hoppas de inte glömmer att visa den andra hälften av säsong 3 också som de inte visat.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...