Gå till innehåll
Lillis

Star Trek före sin tid med kläder, kilt och kjol för män

Rekommenderade inlägg

HM lanserar nu kilt för män, och kläddsigners har i många år försökt få män bära kjolar och kiltar.

Men Star Trek är ju före sin tid...

http://i717.photobucket.com/albums/ww176/Raiinya/F979CC5E-7CC4-4312-A436-6E0ED7C96CC.png

"The Art of Star Trek explained that "the skirt design for men 'skant' was a logical development, given the total equality of the sexes presumed to exist in the 24th century." However, perhaps reflecting the expectations of the audience, the "skant" was only ever seen worn by background extras and was dropped altogether by the third season of the show."

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Den teorin som jag har hört angående detta ämne, då byxor över huvud taget är en historisk anomalitet, är att det globala byxbärandet är en konsekvens av den germanska kulturens dominans över den latinska sen det romerska imperiets fall, de klassiska kulturerna, både i väst och öst, var ju trots allt till största delen byxlösa. De germanska (och till viss del keltiska) stammarna var dock trogna byxbärare då deras klimat var lite kyligare.

I och med att den romerska kulturen tappade i inflytande ökade de nordboende germanernas klädmode i inflytande, och i senare skeenden så har de nationer och imperier som skapades av efterlevande till dessa stammar fört ut byxan som den manliga benbeklädnaden nummer ett.

Så Picards val av byxor, snarare än en "skant" har, som det mesta annat, att göra med det romerska rikets uppgång och fall. :lol:

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu

×